Манчестър кандидатства за домакин на WTA финалите

10 Апр., 2017
363 преглеждания

 

Манчестър кандидатства за домакин на WTA финалите

Манчестър кандидатства за домакин на WTA финалите

Манчестър кандидатства за домакин на WTA финалите

Манчестър кандидатства за домакин на WTA финалите Свързани турнири
WTA FinalsСвързани играчи
Анди Мъри Йохана Конта Тагове
wta wta финали сингапур 10-04-2017 08:39 | Николай Драганов Драганов Великобритания е сред възможните кандидати за домакин на финалите на WTA от 2019 година, като за град домакин се спряга Манчестър, съобщава Skysports. Надпреварата, която събира най-добрите 8 при жените, в момента се провежда в Сингапур, но договорът изтична през 2018 година. От WTA вече разглеждат вариантите за следващ домакин, а Манчестър е сред претендентите, счита авторитетното британско издание. „Разговаряме с няколко потенциални домакини, които проявяват интерес да приемат финалите на WTA от 2019 година“, коментира говорител на WTA през PA Sport.

„Все още сме в начална фаза на този процес. Манчестър е една от няколкото дестинации, които проявиха първоначален интерес и поискаха да научат повече за тази възможност“, добавя той. Благодарение на успеха на мъжките финали в Лондон, Великобритания изглежда предпочитана дестинация. Повече от 250 000 души присъстват на турнира в английската столица всеки ноември.

Финалите на WTA датират от 1972 година и са на път да се завърнат в Централна Европа. До 2000 година те се провеждаха в САЩ, а след това започна ротация между градове като Мюнхен, Мадрид, Доха и Истанбул. Подобно на присъствието на Анди Мъри сред най-добрите осем при мъжете, прогресът на Йохана Конта в женската ранглиста може да допринесе за избора на дестинация. „Манчестър Арена“ е сред най-популярните зали във Великобритания, а през 2015 година там трябваше да се проведе полуфинала за Купа „Дейвис“ срещу Австралия, но британската тенис асоциация не успя да отмени насрочения за тази концерт и мачът се състоя в Глазгоу.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Купа Дейвис – Световна групаКатегория: ДругМясто на провеждане: – Настилка: ТвърдаНаграден фонд: – Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: Купа Дейвис, III групаКатегория: ДругМясто на провеждане: Санта Марина, СозополНастилка: ТвърдаНаграден фонд: – Official Website | Livescore

Menu Title