Какво се случва с тялото ни, когато спрем да спортуваме?

12 Апр., 2017
395 преглеждания

 

Какво се случва с тялото ни, когато спрем да спортуваме?

Какво се случва с тялото ни, когато спрем да спортуваме?

Какво се случва с тялото ни, когато спрем да спортуваме?

Какво се случва с тялото ни, когато спрем да спортуваме? Тагове

спорт здраве 12-04-2017 19:12 | Tennis24.bg Загубили сме всички излишни килограми, които сме целели да елиминираме, но това означава ли, че трябва да спрем да спортуваме? Трябва да помислим още веднъж, преди да предприемем тази стъпка, тъй като преустановяването на тренировките може да има и някои странични ефекти.

Повишават се нивата на кръвното наляганеВ първите дни, след като спрем да спортуваме се наблюдава покачване в кръвното налягане. То се приспособява към по-бавното кръвообращение, вследствие на заседналия начин на живот, като процесът продължава около две седмици.Натрупваме килограмиКогато спрем да спортуваме, метаболизмът се забавя само след седмица, се посочва в данни на проучване, поместено в сп. Exercise and Sports Science Reviews.

Влошава се и настроениетоТова също се случва едва седмица, щом спрем да тренираме. Тогава започваме да чувстваме раздразнение, дори и внезапно изтощение и промяна в настроенията.Мускулите отслабватКвадрицепсите и бицепсите може да започнат да се свиват скоро след като спрем тренировките. Всъщност две седмици след пълна липса на физически упражнения, се забелязва значително понижаване на мускулната маса.

Издръжливостта ни намаляваКогато избягваме фитнеса в продължение на две седмици, може да установим, че се задъхваме при изкачването на стълбите.Източник: Tialoto.bg _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Claro Open ColsanitasКатегория: ДругМясто на провеждане: Богота, КолумбияНастилка: КлейНаграден фонд: $226,750Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: Ladies Open BielКатегория: ДругМясто на провеждане: Бийл, ШвейцарияНастилка: ТвърдаНаграден фонд: $226,750Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: Grand Prix Hassan IIКатегория: ДругМясто на провеждане: Маракеш, МарокоНастилка: КлейНаграден фонд: €540,310Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: US Men′s Clay Court ChampionshipКатегория: ДругМясто на провеждане: Хюстън, САЩНастилка: КлейНаграден фонд: $600,345Official Website | Livescore

Menu Title