Кой е Ернесто Ескобедо?

15 Апр., 2017
258 преглеждания

 

Кой е Ернесто Ескобедо?

Кой е Ернесто Ескобедо?

Кой е Ернесто Ескобедо?

Кой е Ернесто Ескобедо? Свързани турнири
Grand Prix Hassan IIТагове
ернесто ескобедо ескобедо 15-04-2017 10:03 | Николай Драганов Драганов Младият американски талант Ернесто Ескобедо проби в Топ 100 при мъжете за първи път през този месец, а от април 2016 година насам се е изкачил с повече от 200 позиции. 20-годишният калифорниец достигна до първи полуфинал в ATP, надигравайки своя именит сънародник Джон Иснър. Пред официалния сайт на ATP Ескобедо разказа малко повече за себе си.

Кога разбра, че обичаш тенисаКогато бях на осем години и започнах да обикалям тенис турнирите. Обичах да бъда на корта, да бъда себе си и да се състезавам с останалите. Играех баскетбол и футбол, но тенисът винаги е бил в сърцето ми. Първият турнир, на който участваБеше на пет минути от дома ми в един клуб – „Пасифик Палмс“.

Бяха на осем години. Играх срещу Дейтън Баухмън (бел.ред – №769, 20-годишен) и това беше първия ми мач изобщо. Той ме победи с 10:8 точки в тайбрек на третия сет, беше луд мач.

Първият треньор и най-важният урок, научен от негоФернандо Чавес. Научи ме как да удрям топката и че трябва да се забавлявам на корта. Като дете беше твърде стресиращо за мен да бъда на корта, а той ме научи как да се наслаждавам на играта Първият момент в тура, който не вярваше, че е истинаКогато спечелих мача си от първи кръг на US Open през миналата година. Не можех да повярвам.

За първи път играех в основната схема на турнир от Големия шлем и да спечеля мача беше наистина специален момент. Около 15 приятели и роднини бяха на корта, за да ми стискат палци. Беше невероятен миг. Първият професионален тенис двубой, който наблюдаваПобедата на Анди Родик на US Open, която му донесе титлата през 2003 година.

Гледах от първата до последната точка и почерпих огромно вдъхновение да играя тенис. Благодаря, Анди! Първият домашен любимецКуче, преди около пет години. Винаги съм искал куче, а сестра ми го донесе у дома без разрешение.

Може би най-добрият подарък, който съм получавал някога. Първият път, когато пътувах с бизнес класаПрез тази година, когато се връщах от Australian Open. Беше много забавно, да пътуваш с такъв голям самолет. Чудесно преживяване.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Claro Open ColsanitasКатегория: ДругМясто на провеждане: Богота, КолумбияНастилка: КлейНаграден фонд: $226,750Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: Ladies Open BielКатегория: ДругМясто на провеждане: Бийл, ШвейцарияНастилка: ТвърдаНаграден фонд: $226,750Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: Grand Prix Hassan IIКатегория: ДругМясто на провеждане: Маракеш, МарокоНастилка: КлейНаграден фонд: €540,310Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: US Men′s Clay Court ChampionshipКатегория: ДругМясто на провеждане: Хюстън, САЩНастилка: КлейНаграден фонд: $600,345Official Website | Livescore

Menu Title