Рафа за скандалната точка: Не съм направил нищо погрешно (ВИДЕО)

23 Апр., 2017
385 преглеждания

 

Рафа за скандалната точка: Не съм направил нищо погрешно (ВИДЕО)

Рафа за скандалната точка: Не съм направил нищо погрешно (ВИДЕО)

Рафа за скандалната точка: Не съм направил нищо погрешно (ВИДЕО)

Рафа за скандалната точка: Не съм направил нищо погрешно (ВИДЕО) Свързани турнири
Monte-Carlo Rolex MastersСвързани играчи
Рафаел Надал Давид Гофен Тагове
надал рафа гофен скандал 23-04-2017 09:46 | Николай Драганов Драганов Странна ситуация се разигра по време на полуфинала в „Мастърс“ турнира в Монте Карло между Рафаел Надал и Давид Гофен. При 3:2 гейма и предимство за Гофен, съдията на стола Седрик Мурие отсъди в полето топка, която според Гофен и по-голямата част от публиката беше в аут. Отсъждането беше ключово, защото с това разиграване белгиецът щеше да спечели гейма, който в последствие след още няколко равенства и точки за пробив, Гофен загуби, а Надал изравни резултата. Нещо повече – до края на първия сет той не успя да спечели нито гейм повече.

Повторението показа, че топката наистина е била с много в аут, а публиката и Гофен са били прави. Белгиецът беше сигурен в правотата си и веднага отбеляза следата от топката, но макар да слезе от стола, за да провери, Мурие все пак отсъди добрата за добра. А фактът, че Надал уважи решението му и продължи да играе, настрои публиката и срещу него. След двубоя 9-кратния шампион в Монте Карло, който днес ще се бори за рекордната си титла №10, коментира с известна тъга ситуацията и обясни своята гледна точка.

„Вероятно това се случва понякога, защото хората нямат пълната информация. Може би това е причината, нали? Може би хората не знаят какво се случва в един тенис мач. Аз мога да дам топката на съперника, правил съм много пъти в своята кариера, ако топката е от моята страна на корта.

Доказателство, че аз вярвам на Давид, беше че взех кърпата и започнах да се подготвям за следващия гейм. Можете да проверите това на записа“, коментира Надал. „Но когато съдията отиде до следата и каже, че топката е добра, какво мога да кажа аз? Не, аут е.

Точно за това има съдия там горе. Ако топката е моята страна и видя, че е вътре, давам я на съперника. Това е реалистично, нали?“, продължи той, след което не скри разочарованието си от реакцията на публиката.

„Е, понякога е тъжно, особено на място, на което съм имал толкова много успех, на място, което обичам. Трудно ще се намери турнир, който обичам повече. Но това е част от нещата. Понякога се случва.

Получавам много подкрепа от хората винаги, по целия свят. Тук също, всеки ден. Днес, не знам защо, но се случи. Това е.

Но съм сигурен, че е нещо временно. В крайна сметка хората не ме освиркваха в края на мача, когато се класирах на финал, а само по време на тази точка“, подчерта той. „Имам страхотни отношения с него“, каза Надал по отношение на Гофен. „Той е страхотен играч, и още по-важното – страхотен човек.

Разбирам, че ситуацията не беше в негова полза. Но нека не твърдим, че една точка при 3:2 в първия сет решава всичко. В тениса има още доста точки, нали? Това не е футбол, при който едно решение в една минута може да направи разликата.

В тениса разиграваме още много точки. Не зная дали топката беше добра или не и наистина не се интересувам, защото не съм сторил абсолютно нищо погрешно. Бях коректен на 100%“, завърши Рафа своя коментар за скандалната ситуация. Запитан дали е разговарял с Гофен след мача, Надал добави: „Разговаряхме в съблекалнята, но не за това, защото за него няма какво да се говори.

Разговаряхме за съперниците си в Барселона. Нямаме разговор за тази топката, защото ако има с кого да си говори, това е съдията, не с мен. Повтарям – аз няма какво да направя от 20 метра далечната, в другата част на корта“. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Monte-Carlo Rolex MastersКатегория: МастърсМясто на провеждане: Монте Карло, МонакоНастилка: КлейНаграден фонд: €4,629,725Official Website | Livescore

Menu Title