Светило в тениса ще обучава деца до 14 г. и треньори в София

25 Апр., 2017
365 преглеждания

 

Светило в тениса ще обучава деца до 14 г. и треньори в София

Светило в тениса ще обучава деца до 14 г. и треньори в София

Светило в тениса ще обучава деца до 14 г. и треньори в София

Светило в тениса ще обучава деца до 14 г. и треньори в София Тагове

тенис 3Т бг тенис Катерина Генова БФТ 25-04-2017 17:00 | Tennis24.bg Българската федерация по тенис и един от дарителите й БНП Париба дадоха съвместна пресконференция за новостите по проекта „3Т – Тенис, Тийм, Талант“. Програмата се осъществява за втора поредна година като през 2016-а осемте състезатели до 12 г.

, селектирани в два отбора, спечелиха 20 купи от големи международни турнири, както и Купата на Европа за момичета. През настоящата година проектът обхвана и 14-годишните, като осъществява цялостната подготовка и поема участието на най-добрите ни 16 таланти в двете възрасти на общо 23 турнира от най-висок ранг. Първият голям успех за сезона е спечелената купа от Дария Радулова (ТК „Августа Траяна“, гр. Стара Загора) на силната международна надпревара до 14 г.

в Мая, Португалия от календара на Европейската тенис федерация. От днес и двата ни национални отбора до 12 г. започват участие на международния турнир в Добрич.„Това, което отличава проекта „3Т“ е, че децата имат разработена цялостна програма за годината, която включва тренировъчни лагери и участия в най-силните турнири за техните възрасти.

С отборите работят подбрани треньори, психолози и кондиционни специалисти, като програмата на всеки е съгласувана с личния му треньор, клуба и е в комуникация с родителите, заяви генералният секретар на БФТ Катерина Генова. Тя разкри още, че БФТ е една от трите федерации в света, които съвместно с ITF ще организират лагери за развитието на голям брой от най-добрите състезатели до 14 г. Семинарите ще бъдат насочени по равно към състезателите и към техните лични треньори. Последните ще получат уникалната възможност да бъдат обучавани от водещия лектор на ITF в тази област Франк ван Фраенховен от Холандия, който е работил в над 75 страни по целия свят.

Подробности четете във Viasport.bg. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Istanbul CupКатегория: ДругМясто на провеждане: ИстанбулНастилка: КлейНаграден фонд: $226,750Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: Porsche Grand PrixКатегория: ДругМясто на провеждане: Щутгарт, ГерманияНастилка: КлейНаграден фонд: $710,900Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: Hungarian OpenКатегория: ДругМясто на провеждане: БудапещаНастилка: КлейНаграден фонд: €540,310Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: Barcelona OpenКатегория: ДругМясто на провеждане: Барселона, ИспанияНастилка: КлейНаграден фонд: €2,604,340Official Website | Livescore

Menu Title