Тони Надал: Бих тренирал Федерер по различен начин

2 май, 2017
416 преглеждания

 

Тони Надал: Бих тренирал Федерер по различен начин

Тони Надал: Бих тренирал Федерер по различен начин

Тони Надал: Бих тренирал Федерер по различен начин

Тони Надал: Бих тренирал Федерер по различен начин Свързани играчи

Роджър Федерер Рафаел Надал Тагове
Тони Надал Рафаел Надал Роджър Федерер 02-05-2017 15:13 | Станко Димов Наставникът на бившия водач в ранглистата Рафа Надал – Тони Надал разкри част от магията на треньорството. Най-популярният чичо в света на тениса е категоричен, че към всеки тенисист трябва да се подхожда индивидуално. Той също така каза, че ако е трябвало да тренира Роджър Федерер, а не Рафаел Надал, е щял да използва различни похвати. „Най-важното нещо е ентусиазмът”, коментира Тони Надал пред изданието „The Sports Rush”.

„Трябва да го притежавате, трябва да бъде основа, върху която да се работи. Ентусиазмът е нужен, за да има постоянни подобрения. Ако той липсва, то тогава трудно ще се справите добре. За един треньор е важно също да бъде разбираем и емоционално интелигентен.

Важно е да знаете какво да кажете, както и винаги да изпращате позитивни послания. След това има много пътища към Рим. Няма само един метод или само един начин на тренировка. Винаги съм казвал, че ако бях треньор на Роджър Федерер, а не на Рафаел Надал, щях да го тренирам по различен начин”, коментира Тони Надал.

„Когато започнах работа с Рафаел Надал първото нещо, което направих, беше да анализирам характеристиките му и да изградя тренировъчен план на база на тях. При другите, методът би бил различен. Зависи ли от играча? Да, разбира се, и вие трябва да го наблюдавате.

Светът се променя и тенисът се развива. Това, което съм казвал на Рафаел преди 25 години, сега нямаше да струва на 100%. В наши дни трябва да се развиваш по начина, по който се развива тенисът. Ако свикнете да слушате само хубави неща, тогава никога няма да се сблъскате с реалността.

Когато хората ви казват, че сте много добър, вероятно го казват без да го вярват. Ако пък слушаш само лошо, тогава няма как нещата да вървят добре. Изричането само на мили думи не е добре, защото хората не могат да си направят реална картинка. Няма нужда да бъдете невероятен, не е необходимо обаче да бъдете и бедствие”, коментира още Тони Надал.

Припомняме, че Тони Надал прави своя последен сезон като треньор на Рафаел Надал. През февруари наставникът на Матадора обяви, че от догодина няма да пътува постоянно с племенника си. Тази функция ще изпълнява Карлос Моя, който се присъедини към лагера на Рафа по време на предсезонната подготовка. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: J&T Banka Prague OpenКатегория: ДругМясто на провеждане: Прага, ЧехияНастилка: КлейНаграден фонд: $226,750Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: Grand Prix SAR La Princesse Lalla MeryemКатегория: ДругМясто на провеждане: Рабат, МарокоНастилка: КлейНаграден фонд: $226,750Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: TEB BNP Paribas Istanbul OpenКатегория: ДругМясто на провеждане: Истанбул, ТурцияНастилка: КлейНаграден фонд: €497,255Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: Estoril OpenКатегория: ДругМясто на провеждане: Ещорил, ПортугалияНастилка: КлейНаграден фонд: €540,310Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: BMW OpenКатегория: ДругМясто на провеждане: Мюнхен, ГерманияНастилка: КлейНаграден фонд: €540,310Official Website | Livescore

Menu Title