Ноле довърши Дел Потро по пътя към полуфинала в Рим

20 май, 2017
418 преглеждания

 

Ноле довърши Дел Потро по пътя към полуфинала в Рим

Ноле довърши Дел Потро по пътя към полуфинала в Рим

Ноле довърши Дел Потро по пътя към полуфинала в Рим

Ноле довърши Дел Потро по пътя към полуфинала в Рим Свързани новини

Тийм прекъсна серията на Надал Дъждът спря Джокович и Дел Потро Тийм: Изиграх един от най-добрите си мачове Свързани турнири Internazionali BNL d′ItaliaСвързани играчи
Новак Джокович Хуан Мартин дел Потро Тагове
джокович ноле дел потро хуан мартин дел потро новак джокович рим 20-05-2017 15:53 | Николай Драганов Драганов Новак Джокович записа трета победа над Хуан Мартин дел Потро през 2017 година, след като в двубой от четвъртфиналите на „Мастърс“ турнира в Рим се наложи с 6:1, 6:4. Двубоят беше прекъснат вчера заради дъжд при резултат 2:1 за Дел Потро във втория сет, а след подновяването сърбинът показа по-здрави и нерви и по-бързо успя да се настрои отново за тенис, което му донесе нов успех над Кулата от Тандил. По-рано през сезона двамата се срещнаха и на турнирите в Акапулко и Индиън Уелс, като и при двата случая Ноле успя да стигне да победата. Ноле вече води с 14 срещу 4 победи над Дел Потро.

Във вчерашния ден аржентинецът претърпя истинско крушение, като не успя нито веднъж да спечели подаването си в първия сет. Той започна с пробив, но след това на свой ред на три пъти загуби сервиса си за крайното 1:6 в полза на Ноле. Дел Потро поведе с 2:1 на старта на втората част, когато мачът е спрян заради дъжд. Веднага след подновяването Ноле изравни, а още в следващия гейм успя и да пробие за 3:2.

Сервирайки за потвърждение на пробива, Ноле допусна известни колебания, но все пак отрази брейкбол и спечели подаването си. До края на сета сърбинът не допусна колебания и така сравнително бързо си гарантира мач за място на финала. Негов съперник на полуфиналите още тази вечер ще бъде Доминик Тийм, който успя да сложи край на серията на Рафаел Надал, като му нанесе първа победа в сезона на клей. Това ще бъде пети двубой между световния №2 и 23-годишният австриец, като до този момент Джокович неизменно печели.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Internazionali BNL d′ItaliaКатегория: МастърсМясто на провеждане: Рим, ИталияНастилка: КлейНаграден фонд: €4,835,975Official Website | Livescore

Menu Title