Пиронкова: Не ми харесва да съм 126-а в света

18 юни, 2017
225 преглеждания

 

Пиронкова: Не ми харесва да съм 126-а в света

Пиронкова: Не ми харесва да съм 126-а в света

Пиронкова: Не ми харесва да съм 126-а в света

Не ми харесва да съм 126-а в света, защото вярвам, че мястото ми е в топ 50. Това заяви Цветана Пиронкова пред Ubitennis, сайт на известния италиански журналист Убалдо Сканагата. На турнира на трева в Нотингам тя направи серия от 8 поредни гейма срещу шампионката на двойки от Ролан Гарос Луцие Шафаржова (Чех), но загуби на четвъртфинал.„Никога не съм и помисляла, че мога да се занимавам с нещо различно от тенис.

Спортът е в кръвта ми. Баща ми винаги би е бил мой треньор и това има своите плюсове и минуси, но той ме познава по-добре от всички.“Пиронкова бе попитана и за медицинския таймаут, който взе по време на двубоя от втори кръг срещу Куруми Нара (Яп).„Изпитвам болки в рамото, особено през тази година, така че реших се допитам да физиотерапевта и като превенция използвам тейпинг (специални лепенки).

Колкото до мачовете тук, наистина обичам Нотингам като град, а и тревата е любимата ми настилка. Жалко е, че имаме само четири турнира на нея през този сезон, защото бих се радвала да са повече.“ Цвети се върна към 2010 г., когато достигна до полуфиналите на „Уимбълдън”.

„Винаги си спомням този момент и той ми дава увереност, че мога да достигна отново до това стъпало, а защо не и до следващото – споделя Пиронкова. – Всеки турнир е различен и аз не си създавам предварителни очаквания. „Уимбълдън” е специално място за всяка тенисистка и е привилегия да можеш да участваш. През последните 5-6, може би дори 7 месеца не показах най-добрия си тенис, така че се опитвам да променя това.

Като гледам резултатите ми през сезона, той не е сред силните за мен, така че всеки двубой е важен. Понякога можеш да загубиш пет поредни мача и това да те мотивира да се върнеш на победния път. Мисля, че това се случи с мен и се надявам да продължа да печеля“, допълни Пиронкова, цитирана от „24 часа“.

Menu Title