Григор на четвъртфинал след труден успех

22 юни, 2017
307 преглеждания

 

Григор на четвъртфинал след труден успех

Григор на четвъртфинал след труден успех

Григор на четвъртфинал след труден успех

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на тревни кортове в Куинс Клъб, Лондон, който е от категория АТР 500. Най-добрият български тенисист се наложи с 2:1 сета над ветерана от Франция Жулиен Бенето, в отделните части 4:6, 6:3, 6:4 след близо два часа игра.РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМВ спор за място на полуфиналите Димитров ще премери сили с победителя от утрешния двубой между Данийл Медведев и Танаси Кокинакис. Григор Димитров започна срещата по възможно най-лошия начин.

Той спечели жребия и избра да сервира, но още в първия гейм допусна 3 двойни грешки и загуби подаването си. Това се оказа напълно достатъчно на Бенето да спечели сета, след като до неговия край французинът не позволи връщане на пробива. Българинът имаше затруднения и в първия гейм на втория сет, когато също трябваше да отразява последователен брой точки за пробив. Григор обаче се справи, след което успя за първи път в мача да стигне до брейк и да поведе с 3:1.

До края на сета българинът бе безпогрешен при начален удар и изравни резултата. Във финалната трета част отново имаше само един пробив, за наша радост дело на Димитров за 4:2. При 5:4 Гришо сервира за мача и се поздрави с успеха след 3 последователни аса. Това беше пети двубой между Димитров и Бенето, като българинът записа трети успех над този опонент.

Димитров приключи срещата с 15 аса и 7 двойни грешки на сметката си. Бенето пък се отчете с 8 точки директно от начален удар и 5 двойни грешки.

Menu Title