Григор Димитров пожела трофея от Уимбълдън

7 Юли, 2017
315 преглеждания

 

Григор Димитров пожела трофея от Уимбълдън

Григор Димитров пожела трофея от Уимбълдън

Григор Димитров пожела трофея от Уимбълдън

Григор Димитров си поставя високи цели на Уимбълдън. В четвъртък българинът победи с 3:0 сета Маркос Багдатис и се класира за третия кръг в турнира, където му предстои дуел с Дуди Села. Амбициите на Димитров обаче се простират много по-далеч в турнира. „Села играе добре и прави правилните неща на корта.

Не подценявам нито един съперник. Гледах последния гейм (в двубоя срещу Иснър) и Дуди се представи добре. Със сигурност ще бъде труден мач”, сподели очакванията си Григор.Всеки път, когато Димитров се връща на Уимбълдън, той си прави една и съща снимка – пред таблото с имената на победителите при юношите.

Преди девет години той вдигна титлата при юношите, след като победи Хенри Континен на корт №1 – подвиг, който той определя като един от най-вълнуващите си спомени.„Мисля, че това е готино. Спечелил съм различни мачове, различни турнири на ниво АТР. Но това, през което трябваше да мина тогава, беше далеч по-емоционално.

Това означаваше много за мен, за моята страна”. „Целта ми е да спечеля Уимбълдън. Всяка година се снимам пред таблото с имената на победителите при юношите. Надявам се един ден името ми да е и на централния корт”.

Menu Title