Мюлер отстрани Надал в забележителен мач

11 Юли, 2017
355 преглеждания

 

Мюлер отстрани Надал в забележителен мач

Мюлер отстрани Надал в забележителен мач

Мюлер отстрани Надал в забележителен мач

Четвъртият поставен в схемата на Уимбълдън Рафаел Надал отпадна на осминафинал.Десеткратният шампион от „Ролан Гарос“ отстъпи във вълнуващо дерби между левичарите срещу №16 в схемата на турнира в Лондон Жил Мюлер от Люксембург след 3:6, 4:6, 6:3, 6:4, 15:13 в епичен двубой, продължил 4 часа и 47 минути на корт №1 в „Ол Инглънд клъб“, в който и двамата изцедиха всичко най-добро от себе си. В следващия кръг Мюлер излиза срещу Марин Чилич.Рафа първи стигна до точка за пробив в петия гейм но 34-годишният му съперник я неутрализира.

Веднага след това Мюлер сам направи брейк при втората си възможност, за да поведе с 4:2. До края игралият два пъти на турнира на АТР в София нямаше затруднения и взе сета със сервис гейм на нула.Във втората част сценарият се повтори. Надал поведе с 40:15 при начален удар на съперника в осмия гейм, но не сполучи.

Веднага след това Жил стигна до брейкбол и го реализира. В следващия гейм ветеранът от Великото херцогство затвори частта при втората си възможност и получи аплодисменти от своя принц Филип.Възраждането на носителя на 15 титли от Големия шлем започна в третия сет. Левичарят от Манакор показа огромно желание за обрат и направи първия си пробив в срещата за 3:1, когато се възползва от разконцентрираната игра на съперника.

До края Надал доминираше напълно и спечели частта убедително.Рафа продължи да печели лесно подаванията си и да затруднява Мюлер в неговите сервис геймове. Логичното се случи при шестата точка за пробив в сета и четвърта в петия гейм, за да поведе с 3:2. Това разколеба изглеждащия гроги тенисист от Люксембург и Надал безпроблемно изравни частите.

Menu Title