Куери отново детронира шампиона на Уимбълдън

12 Юли, 2017
367 преглеждания

 

Куери отново детронира шампиона на Уимбълдън

Куери отново детронира шампиона на Уимбълдън

Куери отново детронира шампиона на Уимбълдън

Сам Куери за първи път в кариерата си стигна до полуфинал в Големия шлем.Поставеният под №24 американец детронира на Уимбълдън шампиона и световен №1 Анди Мъри след 3:6, 6:4, 6:7(4), 6:1, 6:1 на централния корт в Лондон за два часа и 41 минути игра. Миналата година Куери направи същото, като спря защитаващия титлата си тогавашен водач в ранглистата Новак Джокович.Началото на двубоя не подсказваше през какви перипетии ще премине.

Мъри проби за 2:0 и не позволи да бъде настигнат в първия сет. Двукратният олимпийски шампион поведе и във втората част с брейк за 4:3, но почти двуметровият Куери го върна тутакси и до края на сета не загуби повече гейм.В третата част Анди поведе с брейк в самото начало, но когато сервираше за частта беше пробит. Все пак 30-годишният сър взе сета след тайбрек.

Тук някъде Мъри започна видимо да куца заради болките в бедрото. Американецът взе девет поредни гейма от 0:1 в четвъртия сет до 3:1 в петия. Той сервираше великолепно и владееше положението. Куери проби отново за 5:1 и след това сервираше за място на полуфиналите.

28-годишният калифорниец поведе с 40:15 и приключи с ас №27.Куери стана първият американец, който стига до Топ 4 на Уимбълдън от 2009 година. Тогава Анди Родик стигна до финала в Лондон, където отстъпи на Роджър Федерер.Загубата днес означава също, че Анди Мъри може да загуби първото място в ранглистата още в понеделник, но за да се случи това, шампион в Лондон трябва да стане Новак Джокович.

Menu Title