Федерер на финал без загубен сет (снимки)

15 Юли, 2017
356 преглеждания

 

Федерер на финал без загубен сет (снимки)

Федерер на финал без загубен сет (снимки)

Федерер на финал без загубен сет (снимки)

Роджър Федерер ще спори за титлата на Уимбълдън. Швейцарецът се класира за финал в турнира без да загуби сет, след като надви с 3:0 Томаш Бердих, в отделните части 7:6 (4), 7:6 (4), 6:4. Чехът стана единственият, който задържа Маестрото повече от 2 часа на централния корт, но и това се оказа недостатъчно за нещо повече. „За мен е голяма привилегия да играя отново на финал.

Знам какво означава да играеш на централния корт на Уимбълдън. Усещането е великолепно, не мога да повярвам, че е истина. Доволен съм, че утре ми предстои ден почивка, за да мога да осъзная какво точно се случва и да се подготвя за финала в неделя. Миналата година беше трудна за мен, беше трудна да остана спокоен.

В крайна сметка взехме решение да спра за известно време. Искам да бъда добър баща, добър съпруг, да се подготвя за живота си извън тениса“, коментира Федерер, който на финала в неделя ще се изправи среещу Марин Чилич. „Той (Чилич) е страхотно момче, познавам го добре, миналата година направихме брутален мач тук. Той ме победи тежко и на US Open преди няколко години.

Надявам се, че той няма да е в тази форма и в неделя”, каза след мача Федерер. Осмата поредна победа над Бердих бе осигурена след 53 печеливши удара и 20 непредизвикани грешки от страна на Маестрото.ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ФЕДЕРЕР

Menu Title