Мугуруса на финал след категорична победа

14 Юли, 2017
288 преглеждания

 

Мугуруса на финал след категорична победа

Мугуруса на финал след категорична победа

Мугуруса на финал след категорична победа

Гарбине Мугуруса за втори път след 2015 година стигна до финала на Уимбълдън.Поставената под №14 испанка срази Магдалена Рибарикова с 6:1, 6:1 на централния корт на „Ол Инглънд клъб“ след само 64 минути игра.Мугуруса започна да доминира още от първата точка с агресивна игра. Дълбоките й мощни удари позволяваха на родената в Каракас тенисистка да ниже уинър след уинър.

Словачката изглеждаше напълно объркана. Така за малко повече от 20 минути испанката поведе с 5:0, преди Рибарикова да спечели гейм, посрещнат с аплодисменти от публиката. Веднага след това Гарбине затвори сета от 0:30 след ретур в аут на опонентката си. Той продължи точно половин час.

Рибарикова допусна брейк и в откриващия гейм на следващата част, атакувана непрестанно от мощната испанка. Мугуруса направи пробив на нула за 3:0, с което окончателно пречупи Магдалена. Рибарикова спаси два нови брейкбола, но успя да се разпише в сета за 1:4. При 1:5 словачката сервираше за оставане в мача.

Гарбине поведе с 40:0 и реализира втория мачбол след форхенд в мрежата на съперничката.Мугуруса завърши срещата с 22 печеливши удари (3 аса) при 11 непредизвикани грешки. Рибарикова записа 8 уинъра и 11 грешки. Испанката спечели 60 от 93-те точки в срещата.

На финала в събота тя очаква спечелилата в мача Йохана Конта – Винъс Уилямс.

Menu Title