Мугуруса най-добра за юни

21 Юли, 2017
302 преглеждания

 

Мугуруса най-добра за юни

Мугуруса най-добра за юни

Мугуруса най-добра за юни

Бяха оповестени резултатите от месечната анкета на Женската тенис асоциация за най-добра състезателка и за пробив на юни.Напълно очаквано феновете гласуваха за шампионката от Уимбълдън Гарбине Мугуруса. Испанката направи феноменален турнир в Лондон, в който през втората седмица не загуби нито сет. На финала Мугуруса се справи с Винъс Уилямс, като спечели последните 9 гейма в двубоя.

Това помогна на 23-годишната брюнетка да се завърне в Топ 10 на световната ранглиста и да влезе в тройката на класацията за финалите на WTA в Сингапур.Гарбине получи 60 процента от гласовете. Втора остана завърналата се половин година на корта чехкиня Петра Квитова с 29 процента, а трета е сънародничката й Каролина Плишкова с 11 процента.Така в допитването от януари няма тенисистка, която да е печелила повече от веднъж.

Призьорките са: Серина Уилямс (януари), Елина Свитолина (февруари), Елена Веснина (март), Лаура Зигемунд (април) и Симона Халеп (май).В анкетата за „пробив на месеца“ първа е Магдалена Рибарикова. Словачката направи прекрасен сезон на трева, който беше увенчан с полуфинал на Уимбълдън.За Рибарикова са гласували 74 процента.

Втора остана Анет Контавейт с 23 процента и Анастасия Севастова с 3 процента.

Menu Title