Рафа е готов за нова битка с Федерер

29 Юли, 2017
201 преглеждания

 

Рафа е готов за нова битка с Федерер

Рафа е готов за нова битка с Федерер

Рафа е готов за нова битка с Федерер

Рафаел Надал вярва, че Роджър Федерер е най-голямата му заплаха от това да завърши годината като №1. Двамата си поделиха титлите от Големия шлем през тази година, като испанецът закръгли мускетарските си купи от Париж на 10, а швейцарецът вдигна над главата си за пети път трофея от Мелбърн и за рекорден осми този от Уимбълдън.Понастоящем Анди Мъри е водач в ранглистата със 7, 750 точки, но до края на сезона има да защитава 5, 460. Надал от своя страна се намира на второ място и има актив от 7, 465, със само 390 пункта, натрупани след миналогодишния Уимбълдън до края на сезона.

Федерер, по всичко личи, е в най-изгодна позиция, тъй като е на трето място, имайки срещу името си 6, 545 точки и нито една за защита до края на сезона.31-годишният испанец призна, че е фокусиран върху собственото си представяне и очаква надпреварата за лидерската позиция да е между него и Федерер, но настоява, че не приема нищо за даденост.„Истината е, че винаги следвам своя път. Истина е, че ние (заедно с Роджър) сме по-добре подготвени да се състезаваме за първото място в края на годината, но това зависи от представянето ни оттук до края на сезона.

Ще трябва да почакаме и да видим. Този, който успее да задържи високо ниво за по-дълго време, ще има по-големи шансове да се бори за лидерството. Същото обаче може да се каже за Мъри или Джокович (разговорът е преди сърбинът да сложи край на сезона си) и много други, които са там. Може би нямаха най-добрите шест месеца тази година, но те също са кандидати.

“, сподели Надал пред Хуан Монако.Александър Антонов

Menu Title