Американски финал на турнира в Атланта

31 Юли, 2017
230 преглеждания

 

Американски финал на турнира в Атланта

Американски финал на турнира в Атланта

Американски финал на турнира в Атланта

Джон Иснър и Райън Харисън ще определят новия шампион от турнира на твърди кортове в Атланта, Джорджия. В двубой на силно сервиращи, Иснър пречупи Жил Мюлер с 6:4, 6:2 след 75 минути и достигна до своя седми финал в турнира в последните осем години. Американецът записа седма последователна победа и отново не допусна да бъде пробит, като отрази всичките 4 точки за пробив, които се откриха пред Мюлер в течение на двубоя. Така Иснър увеличи серията си на последователно спечелени сервис-геймове на 69.

Той е на втори пореден финал, след като миналата седмица вдигна трофея в Нюпорт. „Беше много добър двубой, няма от какво да се оплача. Чувствам се отлично на и извън корта и очаквам с нетърпение финала в неделя. Физически съм в отлична форма, може би най-добрата за последните години.

Но по-важното е, че съм изключително уверен на корта”, коментира Иснър след двубоя. В неделния финал Иснър ще се изправи срещу сънародника си Райън Харисън, който осъществи обрат в двубоя с Кайл Едмънд – 6:7 (5), 6:3, 6:4. Иснър води с 5:2 пред Харисън в преките двубои, а при успех в неделя ще си гарантира 4-та титла в Атланта. „Чувствам се отлично на този турнир”, каза от своя страна Харисън.

„За мен ще бъде от огромно значение да не позволява на Иснър да трупа ас след ас. Това е много вероятен сценарий, затова ще бъде фундаментално да печеля своите сервис-геймове”. За Харисън това ще бъде втори финал в кариерата изобщо. 25-годишният американец спечели трофея в Мемфис по-рано през сезона, когато на финала победи Николоз Басилашвили.

Menu Title