Българка загуби финала на двойки

2 Окт., 2017
328 преглеждания

 

Българка загуби финала на двойки

Българка загуби финала на двойки

Българка загуби финала на двойки

Българската тенисистка Мелади Тодорова (четвъртата от дясно на ляво) стана вицешампионка на двойки на международния турнир за юноши и девойки до 18 години „Санта Марина Джуниър Къп“ от календара на Международната федерация по тенис (ITF), съобщиха организаторите. Тодорова и британската й партньорка Елинор Баглоу достигнаха до финала, в който обаче загубиха от рускините Дария Краснова и Мария Орешкина с 1:6, 4:6.Финалът на двойки при девойките, както и на сингъл при юношите се играха в залата на тенис център „Авеню“ в Бургас поради лошото време и дъжда във ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол.Шампион при юношите стана първият поставен Цезар Крету (Румъния), който победи Феликс Гил (Великобритания) с 6:3 7:6(4).

Мачът за титлата при девойките, противопоставящ една срещу друга турските тенисистки Башак Акбаш и Илай Йорюк, е насрочен за днес в „Санта Марина“.В неделя ще започнат и срещите от квалификациите на международния турнир за жени „Созопол Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара, валиден за световната женска ранглиста на WTA. Това е поредното състезание от богатия календар на тенис център „Санта Марина“, който се реализира в партньорство с Visa, Българската федерация по тенис, Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate, Isostar.

През тази година в комплекса се проведоха също международен турнир за мъже с награден фонд 15 000 долара, турнир от световното отборно първенство Купа „Дейвис“, Европейско първенство по плажен тенис, състезания от държавния календар на БФТ, любителски, детски и множество други надпревари.Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище “Санта Марина” в Созопол разполага с 8 “Грийн Сет” корта (ITF сертифицирана акрилна настилка) с фантастична гледка към морето. В последните три години в тенис курорта са проведени над 30 престижни национални и международни състезания, над 500 състезатели от повече от 50 страни са взели участие в турнирите в Созопол.

Menu Title