Евтимова, Стаматова и Топалова продължават

6 Окт., 2017
269 преглеждания

 

Евтимова, Стаматова и Топалова продължават

Евтимова, Стаматова и Топалова продължават

Евтимова, Стаматова и Топалова продължават

Три български тенисистки – Диа Евтимова, Юлия Стаматова и Гергана Топалова – достигнаха до четвъртфиналите на международния турнир за жени „Созопол Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара.Поставената под №1 в схемата Диа Евтимова постигна убедителна победа над състезаващата се за Турция Хюлия Есен с 6:1, 6:4 за един час и 21 минути. В спор за място на полуфиналите Евтимова ще срещне №8 Леа Толи (Франция), която обърна Габриела Михайлова с 2:6, 6:2, 6:2 в единствения трисетов мач за деня.Четвъртата в схемата Юлия Стаматова бе още по-убедителна срещу рускинята Елина Вихрянова и я отстрани с 6:0, 6:2 за по-малко от час.

Съперничка на 24-годишната българка в четвъртфиналите ще бъде японката Рио Китагава. Тя победи състезаващата се за Белгия Михаела Боев със 7:6(5), 6:3 в продължил над над часа и половина двубой.Държавната ни шампионка за жени Гергана Топалова продължи успешния си ход на турнира в тенис център „Санта Марина“ с победа над участващата с „уайлд кард“ Даниела Димитрова със 7:5, 6:4. Топалова ще играе утре срещу поставената под №6 румънка Габриела Дука, отстранила Дога Селен Такуняджъ (Турция) с 6:0, 6:4.

Последният четвъртфинал ще противопостави Екатерина Яшина (Русия) и Анна Кубарева (Беларус). Яшина надигра Александра Караманолева с 6:4, 6:1, а Кубарева се наложи над Башак Акбаш (Турция) с 6:2, 6:4.Междувременно станаха ясни участничките във финала на двойки – Диа Евтимова и Михаела Боев (Белгия) срещу Юлия Стаматова и Леа Толи (Франция), което със сигурност означава шампионка от България. В полуфиналите Евтимова и Боев отстраниха Петя Аршинкова и Гергана Топалова със 7:6(4), 6:3, а Стаматова и Толи победиха Юлия Хатоука и Анна Кубарева (и двете от Беларус) с 6:4, 6:3.

Международният турнир „Созопол Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара е включен в календара на ITF и е валиден за световната ранглиста за жени на WTA. Това е поредното състезание от богатия календар на тенис център „Санта Марина“ в Созопол, където само през тази година се проведоха също международни турнири за мъже и за юноши и девойки до 18 години, турнир от световното отборно първенство Купа „Дейвис“, Европейско първенство по плажен тенис, състезания от държавния календар на БФТ, любителски, детски и множество други надпревари. Те се реализират в партньорство с Visa, БФТ, Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate, Isostar.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище “Санта Марина” в Созопол разполага с 8 “Грийн Сет” корта (ITF сертифицирана акрилна настилка) с фантастична гледка към морето. В последните три години в тенис курорта са проведени над 30 престижни национални и международни състезания, над 500 състезатели от повече от 50 страни са взели участие в турнирите в Созопол.

Menu Title