Президентът на ITF: Удоволствие е отново да съм в България

11 Окт., 2017
334 преглеждания

 

Президентът на ITF: Удоволствие е отново да съм в България

Президентът на ITF: Удоволствие е отново да съм в България

Президентът на ITF: Удоволствие е отново да съм в България

Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти определи България като важна за световния тенис страна. Той пристигна днес в София за участие в Световната треньорска конференция „БНП Париба“ на Международната тенис федерация, която ще се проведе от 11 до 14 октомври в хотел „Маринела“ в столицата и изградения в близост специално за събитието покрит корт.„Никога не съм посещавам една държава два пъти в година, а в София съм за втори път само за няколко месеца. Това трябва да ви говори много“, заяви Хагърти, който през март тази година бе на първото си двудневно посещение у нас.

На летище София г-н Хагерти бе посрещнат от президента на БФТ Стефан Цветков, генералния секретар на БФТ Катерина Генова и директор „Развитие“ Пресиян Коев.„За мен е удоволствие да съм тук за Световната треньорска конференция, която събира светила на световния тенис. Сигурен съм, че този форум ще е важен, както за българските треньори, така и за развитието на тениса в световен мащаб“, обяви още Хагърти.„Благодаря на г-н Хагърти за това, че за втори път ни посещава.

Радваме се, че София е домакин на такъв голям форум и се надявам, че той ще бъде полезен, както за нашите треньори, така и за целия ни спорт“, заяви президентът на БФТ Стефан Цветков.По време на треньорския семинар Дейвид Хагърти ще говори за бъдещето на тениса и какво предстои в развитието на играта. Той ще има посещение и при спортния министър Красен Кралев, с който призна, че и БФТ, и ITF работят добре.„Домакинството на тази конференция е изключително важно за българския тенис, допълни още г-н Хагърти.

– С това искам да кажа, че и самата държава е важна за ITF и за цяла Европа. Интересно е, че ние идваме тук да направим тази конференция няколко месеца преди председателството ви на ЕС и така ние ще покажем как България организира подобни мероприятия“, пошегува се още той.Дейвид Хагърти говори и за промените, които ще настъпят във формата на надпреварите за Купа „Дейвис“ и „Фед къп“, както и за новия календар на ITF с премахването на турнирите с 15-хиляден награден фонд, за борбата, която международната федерация провежда срещу употребата на допинг и незаконните залози на тенис мачове.СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ХАГЪРТИ ВИЖТЕ ТУК

Menu Title