Кой помогна на Мадисън Кийс на US Open?

11 Окт., 2017
343 преглеждания

 

Кой помогна на Мадисън Кийс на US Open?

Кой помогна на Мадисън Кийс на US Open?

Кой помогна на Мадисън Кийс на US Open?

В изцяло американския дамски финал на US Open този месец се случиха три премиери. За приятелките Мадисън Кийс и Слоун Стивънс това беше първи финал на този турнир, и то една срещу друга. Стивънс спечели заслужено титлата, а Кийс демонстрира ново ниво на игра и самоувереност по време на всички мачове. Но имаше и трета премиера – за първи път се използваше новият модел ракета на Wilson – Ultra, с който от началото на турнира игра и Мадисън Кийс.

Новата разработка на световната марка претендира да осигурява повече сила и ефективност от всеки ъгъл на корта, в сравнение с предишното поколение. Ракетата се отличава с чисти линии, дръзки акценти – светлосиньото е отличителният ѝ цвят – и гладко, кадифено покритие, което е характерно за Wilson. В България може да я намерите, както и да заявите бройка за тестване в магазини Sport Box.Моделите от серията са шест, с идеята всеки играч да подбере подходящия спрямо индивидуалния си стил на игра, възраст и умения.

Разликите са основно в размера на главата, теглото и начинана сплитане. Всеки модел обаче е съвместим с технологията на Wilson X2 Ergo за индивидуализиране на формата на дръжката в услуга на играчите, които като Кийс, отиграват бекхенда с две ръце. Новият трик в серията Ultra 2017 е съвместяването на технологиите Power Rib™ и Crush Zone™. А какво представляват те?

Power Rib е подобрената геометрия на рамката в горната част на шийката, която подлежи на най-силен натиск и въртене. Това дава по-голяма стабилност и твърдост, което води до повече сила и подобрява точността при задаване на посока на топката. Crush Zone пък е иновативна уплътняваща система, която се компресира при допир и увеличава времето, в което топката остава върху кордата. Резултатът е по-добро усещане на топката от играча и по-голяма потенциална енергия, което води до по-експлозивен удар.

Интегрирани в ракетата, тези две новости разширяват активния център на ракетата, а точно това е мястото, откъдето идва силата и ефективността при удар. Именно с тяхна помощ, Мадисън Кийс успя да стигне до финала на големия турнир. Но само отличната ракета не е достатъчна. Така че не се отпускайте, когато си вземете новата Ultra.

Menu Title