Федерер: Очаквах Надал да се откаже от Шанхай

11 Окт., 2017
235 преглеждания

 

Федерер: Очаквах Надал да се откаже от Шанхай

Федерер: Очаквах Надал да се откаже от Шанхай

Федерер: Очаквах Надал да се откаже от Шанхай

Роджър Федерер разкри, че е останал изненадан от решението на Рафаел Надал да участва на „Мастърс 1000“ турнира в Шанхай. Швейцарецът смята, че след триумфа на US Open Рафа спокойно е можел да си вземе по-дълга почивка и дори да пропусне цялото изиатско турне. За сметка на това обаче испанецът игра в демонстративния турнир „Лейвър къп“, организиран от Федерер, а миналата неделя спечели и титлата от АТР 500 турнира в Пекин. „Хубаво е да го видим да продължава да играе.

В неделя той записа наистина голям успех (в Пекин). Той спечели US Open, игра на „Лейвър къп“. След това отиде в Пекин и спечели и там. Ако трябва да бъда честен очаквах той да се откаже от Шанхай, защо не?

Или пък изобщо да откаже турнирите в Азия. За него няма причина в момента да натиска газта толкова здраво“, коментира Федерер пред АФП. Швейцарецът също така е категоричен, че Надал е много повече от клей-корт специалист. „Той игра на финал на Australian Open в началото на годината.

Това не е като да загубиш в първия кръг. Още в началото на сезона показа, че може да играе на твърди кортове. Той го показва вече 15 години. Проблемът с него е, че е спечелил 10 пъти „Ролан Гарос“ и хората мислят, че той не може да играе добре на твърди кортове, както го прави на червено“, добави Федерер.

Надал и Федерер са поставени под №1 и №2 в схемата в Шанхай и могат да се срещнат само на финал в турнира.

Menu Title