Ивелин Колев спечели Мастърс турнира на Верига 17+

12 Окт., 2017
514 преглеждания

 

Ивелин Колев спечели Мастърс турнира на Верига 17+

Ивелин Колев спечели Мастърс турнира на Верига 17+

Ивелин Колев спечели Мастърс турнира на Верига 17+

Ивелин Колев спечели Мастърс-турнира на Национална тенис верига 17+ за тази година, който се проведе на тенис център „Санта Марина“ в Созопол. Като №1 в крайното класиране на веригата обаче завърши Ивайло Божилов – победител в три от предните състезания от веригата – за когото второто място бе напълно достатъчно, за да запази аванса си в ранглистата.Двамата се класираха по различен начин за финала – Божилов не загуби нито един гейм, докато Колев имаше по-трудни мачове, най-вече срещу завършилия на трето място Валентин Иванов. Мачът за титлата предложи невероятни разигравания, обрати и качествен тенис и в крайна сметка Ивелин Колев спечели с 4:2 2:4 10:7.

В надпреварата на двойки на Мастърс-турнира шампиони станаха Колев и Иванов, пред Божилов и Никола Димитров и т.н.По този начин Ивайло Божилов финишира първи в ранглистата на веригата с 1415 точки, пред Ивелин Колев с 1060, Валентин Иванов с 1015, Никола Димитрова с 600 и т.н.

Сред участниците в отделните турнири на Верига 17+ за 2017 г. личат още имената на тенисисти като Кирил Димитров, Александър Велев, Вадим Чергов, Габриел Евтимов, Любомир Лещански, Кирил Захариев, Милен Димитров и много други.Наградата за победителя, осигурена от генералния спонсор „FPI Hotels & Resorts“, е 5-дневна почивка за двама в комплекс „Св. Иван Рилски“ в Банско в началото на 2018 г.

Вторият Ивелин Колев получава 3-дневна почивка в комплекса, а Валентин Иванов бе награден като участник във всичките пет турнира през тази година.Национална тенис верига 17+ включваше два турнира на тенис център „Санта Марина“ и три на кортовете на СК „Дема“ в София през 2017 г. Веригата цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ. Право на участие имат тенисисти, без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори и т.

н., които са над 17 г., нямат класиране в световната ранглиста на АТР на сингъл и са извън първите 24 в националната ранглиста за мъже единично.Мастърс-турнирът от веригата бе и последното състезание от изключително богатия календар на тенис център „Санта Марина“.

Тук през 2017 г. се проведоха международни турнири за мъже, за жени и за юноши и девойки до 18 г., турнир от световното отборно първенство за мъже Купа „Дейвис“, Европейско първенство по плажен тенис, състезания от държавния календар на БФТ, любителски, детски и множество други надпревари. Те се реализираха в партньорство с Visa, БФТ, Община Созопол, Тennis24.

bg, Angel’s Estate и Isostar.

Menu Title