Шарапова с първа титла от две години и половина

16 Окт., 2017
364 преглеждания

 

Шарапова с първа титла от две години и половина

Шарапова с първа титла от две години и половина

Шарапова с първа титла от две години и половина

Мария Шарапова спечели първа титла след завръщането си на корта. Участващата с „уайлд кард“ рускиня триумфира на надпреварата на твърди кортове в Тянжин (Китай), след като победи на финала Арина Сабаленка (Беларус) със 7:5, 7:6 (8) след повече от 2 часа игра. Рускинята и белорускинята направиха невероятен двубой, който беше изпълнен с обрати. Шарапова проби в първия гейм и откри резултата в мача, но последваха 4 последователни гейма на сметката на Сабаленка.

Тийнейджърката обаче не издържа на надпрежението и до края на сета успя да вземе само един гейм, позволявайки на Шарапова да поведе със 7:5. По още по-брутален начин за 19-годишната тенисистка се разви вторият сет. Сабаленка имаше преднина 5:1 гейма, но отново допусна спад и загуби 5 последователни гейма. При 6:5 за Шарапова рускинята дори сервира за мача, но серията ѝ спря в този момент – 6:6.

В тайбрека Маша се наложи с 10:8 точки, като реализира четвъртия си мачбол. За Мария Шарапова това е първа титла от пролетта на 2015-а, когато тя триумфира на силния турнир на червени кортове в Рим. Припомняме, че в началото на 2016-а Шарапова даде положителна допинг проба за употреба на мелдоний и беше наказана да не играе до април тази година. Титлата в Тянжин е общо 36-а в кариерата на бившата №1 в света.

За рускинята почивка няма да има, тъй като още идната седмица ще играе на силния турнир в зала в Москва, с който реално сезон 2017 за нея ще приключи. THE MOMENT! @MariaSharapova wins the 2017 Tianjin Open 7-5, 7-6 in just over 2 hours#tianjinopen #Sharapova pic.twitter.

com/kSQyqrgr3N — Tianjin Open (@TianjinOpen) October 15, 2017

Menu Title