Федерер го направи по трудния начин

31 Окт., 2017
342 преглеждания

 

Федерер го направи по трудния начин

Федерер го направи по трудния начин

Федерер го направи по трудния начин

Роджър Федерер спечели трофея от турнира в родния си град Базел. На финала водачът в схемата надви с 2:1 сета Хуан Мартин дел Потро, в отделните части 6:7 (5), 6:4, 6:3 след два часа и половина игра.Това е общо 95-а титла в кариерата на Маестрото, 8-а в Базел и 7-а за сезона. Тя обаче не дойде никак лесно.

Федерер показа нетипични за него колебания, при това в ключови моменти, които можеха да му костват успеха. Маестрото допусна два пробива в първата част, единия от които при 5:4, когато сервираше за сета. В тайбрека Федерер отново първи взе аванс – 3:0 точки, но в последствие Дел Потро обърна – 7:5. Втората част вървеше гейм за когато.

При 5:4 Федерер получи две точки за пробив, като успя да реализира втората и изправи на крака публиката в залата – 6:4. Във финалния сет швейцарецът беше пробит още в първия гейм, но до края на срещата успя да се събере и даде на Дел Потро общо още само два гейма. Благодарение на успеха Федерер ще добави нови 500 точки към сметката си и запазва реални шансове да атакува първото място в ранглистата, което в момента е заето от Надал (с преднина 1460 точки). Другата седмица и двамата ще играят в Париж, където шампионът ще добави още 1000 точки.

Menu Title