Министър Кралев: Очаквам турнирът в София да бъде още по-добър

1 Ное., 2017
279 преглеждания

 

Министър Кралев: Очаквам турнирът в София да бъде още по-добър

Министър Кралев: Очаквам турнирът в София да бъде още по-добър

Министър Кралев: Очаквам турнирът в София да бъде още по-добър

Тенис турнирът Garanti Koza Sofia Open е прекрасен пример за успешно сътрудничество между държавата и частния бизнес в сферата на спорта. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на пресконференцията, с която се откри кампанията за третото издание на надпреварата. Тя ще се проведе от 4 до 11 февруари 2018 г. в зала „Арена Армеец“, а Григор Димитров ще защитава титлата си от 2017 г.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК!„За трета поредна година организираме този турнир и съм изключително горд, че това ще бъде първото голямо спортно събитие в София по време на нашето председателство на Съвета на Европейския съюз. Надявам се турнирът да покаже блясъка на нашата столица пред Европа и света“, заяви Кралев.Той изрази увереност, че организацията ще бъде перфектна благодарение на опита и работата на Българската федерация по тенис и нейните партньори от Garanti Koza.

„Виждаме, че турнирът надгражда всяка година. Сигурен съм, че ще достигнем нови рекорди по посещаемост и по качество на организацията. От първия ден, в който съм министър, една от мисиите ми е да правя всичко възможно частният бизнес да протегне ръка на българския спорт. Тук виждаме един прекрасен пример, в който си сътрудничат държава, федерация и частна компания.

Така успяхме да организираме едно от най-вълнуващите състезания, които са провеждани в България“, каза още Кралев.Министърът приветства напредъка в българския тенис при подрастващите и професионалистите, като изрази увереност, че турнирът Garanti Koza Sofia Open е допринесъл за това повече деца и младежи да започнат да играят тенис. Той акцентира и върху сериозните успехи, които постигат най-младите български състезатели.„Надяваме се с турнира в „Арена Армеец“ и с други подобни събития, които планиране с Българската федерация по тенис, да се даде един мощен тласък на този спорт.

За това ни помага и суперформата, в която се намира Григор Димитров“, добави Кралев и пожела успех на всички участници и на организаторите на Garanti Koza Sofia Open.Председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков изрази надежда, че максимален брой млади тенисисти и треньори ще станат свидетели на интересни мачове по време на надпреварата.Членът на борда на директорите на Garanti Koza Bulgaria Ерден Билгинер пък обяви, че за компанията е изключителна чест да бъде партньор на този турнир. „Надяваме се отново да гледаме страхотни мачове и турнирът да бъде още по-добър от този, който се проведе през 2017 г.

Още повече, че той ще бъде в година, когато България председателства Съвета на ЕС, а София е Европейска столица на спорта 2018“, каза Билгинер. Директорът на турнира Пол Макнами заяви, че според него Григор Димитров има сериозен шанс да достигне до №4 в световната ранглиста. „В момента той е №8, но следващия понеделник ще бъде №6. Аз лично смятам, че има възможност да стигне до топ 4, но все пак това зависи от резултатите най-вече на тенисистите, които са преди него в ранглистата и от ситуацията, която ще се получи от оставащите турнири до края на сезона“, каза Макнами.

Menu Title