Пътят на Григор Димитров към финалите в Лондон

8 Ное., 2017
197 преглеждания

 

Пътят на Григор Димитров към финалите в Лондон

Пътят на Григор Димитров към финалите в Лондон

Пътят на Григор Димитров към финалите в Лондон

Григор Димитров ще дебютира на финалите на АТР в Лондон, където попадна в една група с Рафаел Надал, Доминик Тийм и Давид Гофен. Преди 3 години българинът също можеше да пътува за английската столица, но като резерва, което го накара да откаже надпреварата тогава. „Беше грубо, но това ме направи по-силен и извадих позитивите. Финалите (на АТР) са специално място за всеки.

Определено винаго съм искал да се класирам за тях и да бъда част от тази елитна група. Каква по-добра награда за годината“, коментира Димитров пред официалния сайт на надпреварата. „Състезанията са всичко, което ни вълнува.Понякога, като тенисист, ти се налага да останеш у дома за три седмици, в които нямаш търпение да излезеш на корта и да се състезаваш.

Но трябва да останеш у дома и да тренираш. В някои случаи тази работа се оказва по-важна от всичко друго, защото ако се чувстваш свеж, щастлив и решителен, когато турнирите дойдат всичко е по-лесно. Когато печелиш – искаш да печелиш още. Когато загубиш чувството е, че идва краят на света.

Затова трябва да намериш правилния баланс“.Когато започна работа с Дани Валверду през август 2016, Григор Димитров беше 40-и в света по онова време. Сега, 16 месеца по-късно, българинът е част от Топ 10 и ще приключи сезона на рекордна за него позиция. „В началото седнах с Дани и останалата част от екипа ми, за да начертаем план.

„Първо трябва да направим това и това. Ще направим това и това, ще започнем от тук“. Целта беше да опростим възможно най-много всичко, което правим – от фитнес подготовката ми, до работата на корта и извън него“, спомня си Димитров. „Определяхме конкретни цели – краткосрочки, средносрочни и дългосрочни.

Това ми помагаше да развия увереността и постоянството си. Има моменти, в които осъзнаваш, че играеш добър тенис и заслужаваш да победиш топ играчите. Да се науча да бъда търпелив също беше важно и направи разликата“. Димитров споделя също, че е „плашещо“ да мисли за следващата година и в момента е концентриран единствено върху финалите в Лондон.

Menu Title