Победа днес класира Григор за полуфиналите (превю)

15 Ное., 2017
363 преглеждания

 

Победа днес класира Григор за полуфиналите (превю)

Победа днес класира Григор за полуфиналите (превю)

Победа днес класира Григор за полуфиналите (превю)

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в ЛондонГригор Димитров ще изиграе днес втория си двубой от група „Пийт Сампрас“ на финалния турнир в Лондон. Българинът, поставен под №6 в схемата, ще има за съперник седмия Давид Гофен (Белгия). Организаторите решиха срещата да бъде с начален час не преди 16:00 наше време.

Статистиката преди двубоя е изцяло в полза на Димитров, който води с 3:1 победи в преките дуели. Само в рамките на един месец в началото на сезона двамата се срещнаха цели 3 пъти. На четвъртфиналите на Australian Open Григор изигра един от най-силните си двубои в турнири от Големия шлем и отнесе Гофен с 3:0 сета. Малко по-късно българинът постигна чист успех над белгиеца и на финала в София.

Давид пък надви Димитров на четвъртфиналите в Ротердам седмица по-късно. „Давид се представя невероятно в последните седмици от сезона. Записа много победи, които му донесоха увереност“, коментира Димитров. Ако спечели двубоя днес, без значение с какъв резултат, Григор Димитров автоматично ще се класира за полуфиналите в събота.

От своя страна Гофен се нуждае от чиста победа 2:0 сета над Григор, за да е сигурен за следващата фаза още от днес. Ако белгиецът се наложи в 3 сета, ще трябва да се надява Кареньо Буста да победи Доминик Тийм в късния двубой. Между двамата има още нещо общо – Григор и Давид са първите представители на държавите си, класирали се за финалите на АТР в Лондон. Гофен дебютира в турнира миналата година като резерва на контузения Гаел Монфис.

Григор тази година за първи път попада в надпреварата. „Това е голям успех не само за мен, но и за моята страна – България“, коментира Григор. „Страхотно е, че мога да покажа, че всичко е възможно. Ако давате всичко от себе си, без значение откъде сте, всичко е във вашите ръце.

Ако работите здраво небето ще бъде граница. Можете да мечтаете всеки ден“. По-рано през годината Григор Димитров спечели титлите в Бризбън, София и Синсинати. Гофен игра финал в София и Ротердам, като успя да триумфира на надпреварите в Азия – в Шензен и Токио.

Menu Title