Григор Димитров попари мечтите на Давид Гофен

20 Ное., 2017
278 преглеждания

 

Григор Димитров попари мечтите на Давид Гофен

Григор Димитров попари мечтите на Давид Гофен

Григор Димитров попари мечтите на Давид Гофен

„Григор Димитров попари мечтите на Давид Гофен“, „Гофен загуби финалния „Мастърс“, „Гофен си тръгва от Лондон с най-големия чек досега и с поука“, това са водещите заглавия тази сутрин в белгийската преса по повод снощния заключителен мач от турнира на АТР в Лондон, спечелен от българския тенисист.Заглавията по тази тема са на трето място според интереса на читателите. Мнозина белгийци се питат защо националните телевизии снощи не предаваха срещата на живо. Обяснението е, че правата се държат от телекомуникационен оператор, който „не можел да ги преотстъпи“.

Уточнява се, че според белгийското законодателство, когато спортната среща предизвиква голям обществен интерес, преотстъпването на правата е допустимо, ако срещата е от турнирите „Ролан Гарос“, „Уимбълдън“, „Фед Къп“ или за „Купа Дейвис“. Отчита се, че са възможни изключения от това правило и че изглежда телевизиите не са водили необходимите преговори.Медиите определят играта на Гофен снощи като „героична“ и отбелязват, че той се е пречупил физически. В своите интервюта белгийският тенисист отбелязва, че пренасочва вниманието си към „Купа Дейвис“.

Според медиите снощният мач е накарал Белгия да затаи дъх. Коментатори отчитат, че Давид Гофен е проявил желязна воля, а мачът е бил „исторически за белгийския тенис и за белгийския спорт“. / БТА

Menu Title