Гофен: Горд съм от постигнатото през годината

23 Ное., 2017
223 преглеждания

 

Гофен: Горд съм от постигнатото през годината

Гофен: Горд съм от постигнатото през годината

Гофен: Горд съм от постигнатото през годината

Давид Гофен ще завърши сезона на рекордната за него седма позиция. В неделя белгиецът игра финал на заключителния турнир в Лондон, където в спора за трофея отстъпи на Григор Димитров. За белгиеца обаче още не е време за почивка, тъй като през уикенда ще се проведе финалът за Купа „Дейвис“, в който Белгия гостува на Франция. Именно Гофен ще бъде основният коз на гостите.

„Започнах сезона по страхотен начин, но след това дойде „Ролан Гарос“, където получих контузия. Трябваше ми време да се върна на корта, а когато това се случи изпитвах смущения в глезена и коляното. В края на сезона вече играх без никаква болка и започнах да играя наистина добре. Спечелих две титли в Азия и попаднах в Топ 8 на света, което ми даде бонуса да играя в Лондон.

Беше фантастичен сезон за мен. Изключително горд съм от постигнатото през годината“, коментира Гофен. „Не сме очаквали, че ще бъдем на финал само две години след първото ни участие на финал. Беше много специално да играем за трофея у дома, пред родна публика, срещу Великобритания.

Ние дадохме всичко от нас, но в този уикенд Анди Мъри беше твърде добър. Ще се опитаме да се насладим на момента. За малка страна като Белгия, участие на два финала в интервал на три години не нещо невероятно. Ще направим всичко възможно да се приберем с трофея“, каза още световният №7.

Menu Title