Вавринка щеше да бъде №1, ако…

23 Ное., 2017
383 преглеждания

 

Вавринка щеше да бъде №1, ако...

Вавринка щеше да бъде №1, ако...

Вавринка щеше да бъде №1, ако…

След 4 години сътрудничество и страхотни резултати, в края на миналия месец Магнус Норман обяви, че повече няма да работи със Стан Вавринка. Треньорът изтъкна като основен мотив желанието му да бъде по-близо до семейството си.„Имам две близначки на 6 години. Много е трудно да съм далеч от тях в продължение на 30 седмици в годината“, коментира Норман.

„Разделихме със Стан по взаимно съгласие. Той е човек, с когото се работи лесно. Той е срамежлив, интровертен и има живот извън тениса, което е много важно. Той е типичният швейцарски работник.

Спомням си първия път, когато говорих с него. Казах му да напише на един лист какви цели си поставя, като трябваше аз да направя същото. Последната ми точка беше участие на финалите на АТР – цел, която всичките му бивши треньори бяха поставяли. Той стигна до №3 в света, като го направи в ерата на Федерер, Надал, Джокович и Мъри.

В други времена той щеше да бъде №1“, категоричен е Норман.Той коментира невероятния сезон на Федерер и Надал, които спечелиха по 2 титли от Големия шлем. „Роджър доказа, че можеш да си сред най-добрите дори на 35 годишна възраст, стига да си достатъчно отдаден на това, което правиш. Същото важи и за Рафа.

Следващото поколение? Пред тях се откри страхотен шанс, тъй като половин година отсъстваха Мъри, Стан и Джокович. Не мисля, че това ще се случва постоянно. Младите играчи, с изключение на Зверев, не успяха да се възползват и да атакуват място в Топ 10“.

Menu Title