Франция на победа от 10-а титла

25 Ное., 2017
318 преглеждания

 

Франция на победа от 10-а титла

Франция на победа от 10-а титла

Франция на победа от 10-а титла

Франция е само на победа от 10-и триумф за Купа „Дейвис“. Това стана факт, след като в събота „петлите“ спечелиха срещата на двойки. Домакините в състав Ришар Гаске / Пиер-Юг Ербер, които за първи път играят като двойка, се наложиха с 3:1 сета над тандема на Белгия – Рубен Бемелманс / Йорис Де Лоор, в отделните части 6:1, 3:6, 7:6 (2), 6:4 след малко повече от 3 часа игра на стадиона в Лил. Двубоят на двойки предостави страхотна битка, като в третия сет белгийците сервираха за успеха при 5:4 гейма.

Те обаче не успяха да вземат подаването си, като в последствие изпуснаха сета и двубоя. В петък двете страни си размениха по един успех в двубоите на единично. Първо Давид Гофен пречупи с 3:0 сета Люка Пуй, а след това Жо-Вилфред Цонга изравни след победа в три сета над Стив Дарси. Първият неделен двубой на сингъл ще предостави обещаващо шоу, тъй като на корта ще излязат Жо-Вилфред Цонга и Давид Гофен.

Ако финалистът от Лондон се наложи, то шампионът ще стане ясен след пети мач – Люка Пуй срещу Стив Дарси. Франция не е печелила Купа „Дейвис“ от 2001-а година. Белгия пък няма нито един триумф в отборната надпревара.

Menu Title