Федерер очаква новият сезон да бъде епичен

25 Ное., 2017
330 преглеждания

 

Федерер очаква новият сезон да бъде епичен

Федерер очаква новият сезон да бъде епичен

Федерер очаква новият сезон да бъде епичен

През януари 2018 всички най-добри тенисисти, в това число Новак Джокович, Анди Мъри и Милош Раонич (бел.ред. възстановяват се от контузии), ще се завърнат на корта. Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер очаква конкуренцията в мъжкия тенис през новия сезон да бъде на изключително ниво.

„Завръщането на корта винаги е предизвикателство за тялото. То е и предизвикателство за целия отбор, защото трябва да се запази търпение, а това не винаги е толкова лесно. Очаквам много силно представяне от момчетата, които са печелили титли от Шлема, като Новак, Анди и Стан. Няма да се изненадам, ако бъдат в топформа още през януари, както се случи с мен и Рафа.

Нямам представа какво е положението с Раонич, Нишикори и Бердих, но се надявам и те да са готови за януари. Ще бъде епично, ако всички се върнат. Като прибавим към тях момчетата, които дебютираха на финалите в Лондон и вече имаха страхотен сезон, както и тези от следващата генерация, става твърде интересно“, коментира Федерер. „Всички имаме нужда от почивка.

Не аз избрах миналата година да почивам толкова дълго. Понякога ме карате да се чувствам като гений. Но истината е друга – взимаш си почивка, след това се връщаш и отново си на ниво. Това е.

Не мисля, че някой би искал да си почива, ако е здрав и може да играе“. Федерер започна сезона по впечатляващ начин и спечели титлите от Australian Open, Индиън Уелс и Маями. След това швейцарецът пропусна целия сезон на клей, а на трева се завърна и триумфира в Хале и Уимбълдън. Швейцарецът приключи годината с още два трофея – в Шанхай и Базел.

Menu Title