Сафин: Джокович няма да се върне на същото ниво

27 Ное., 2017
368 преглеждания

 

Сафин: Джокович няма да се върне на същото ниво

Сафин: Джокович няма да се върне на същото ниво

Сафин: Джокович няма да се върне на същото ниво

Бившият №1 в света Марат Сафин изрази мнение, че Новак Джокович няма да успее да се завърне по начина, по който го направиха Рафаел Надал и Роджър Федерер. Припомняме, че испанецът и швейцарецът си взеха дълга почивка в края на миналия сезон, а през този спечелиха всички титли от Големия шлем и заслужено завършиха на първите две позиции в света.„Федерер и Надал са тук от дълго време. Вижте Топ 10 на ранглистата – нищо не се е променило от 2009 г.

, когато аз се отказах. Но това ще се промени. Тези, които са в 30-те си години, скоро ще отстъпят мястото си на младите, които са по-бързо и с времето напредват. Александър Зверев има много потенциал, но все още е толкова млад.

До година-две той ще бъде различен тенисист. Просто трябва да вярва в себе си и да продължава да работи. Днешният тенис е по-физически и по-бърз. Играчите имат по-малко време да мислят и това е хубаво”, коментира Сафин.

„Завръщането на Надал е по-впечатляващ от това на Федерер. Роджър имаше всички предпоставки, за да има успехи, докато Надал е истински боец и черноработник. Той се поти повече и не се изморява. За Федерер всичко е по-лесно, докато Надал създава впечатлението, че тенисът е нещо елементарно за него.

Джокович? Не мисля, че той ще може да си върне нивото от преди. Ще му бъде много трудно. Мъри ще има своите силни и слаби моменти, но ако Надал и Федерер поддържат това ниво, той няма да е в състояние да направи нищо“, каза още руснакът.

Menu Title