Андреев и Топалова ще играят на Australian Open

4 Дек., 2017
240 преглеждания

 

Андреев и Топалова ще играят на Australian Open

Андреев и Топалова ще играят на Australian Open

Андреев и Топалова ще играят на Australian Open

Гергана Топалова и Адриан Андреев са одобрени да бъдат част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация (МТФ) за турнирите в Австралия.Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем – Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

Отборите са съставени от четири девойки и четири юноши.По настояване и лична молба на Стефан Цветков, президента на Българска федерация по тенис и член на Борда на Директорите на Международната тенис федерация, в отбора бе включен и Адриан Андреев, с което МТФ направиха изключение отвъд предварително приетата бройка. Нашите надежди ще трябва да пристигнат в Австралия на 6-и януари. От 7-и до 12-и януари Топалова и Андреев ще имат подготвителен лагер.

От 13-и до 18-и януари всички състезатели от отбора ще участват на турнира от категория 1 в Траралгон, а в следващата седмица и в юношеската надпревара на Australian Open.Основното финансиране на проекта е от Фонда за развитие на Гранд шлем нациите, който в последните години увеличава подкрепата си за най-обещаващите таланти от целия свят. През изминалата година Виктория Томова също бе част от проект за подпомагане на Фонда на обещаващи състезатели. Основната цел на подкрепата е наличието на играчи в топ 100 на мъжката и женската ранглиста от възможно най-много държави.

За първи път ще има подобен отбор за турнирите в Австралия.

Menu Title