Кой е по-добър – Федерер или Джокови? Надал има интересно мнение

7 Дек., 2017
274 преглеждания

 

Кой е по-добър - Федерер или Джокови? Надал има интересно мнение

Кой е по-добър - Федерер или Джокови? Надал има интересно мнение

Кой е по-добър – Федерер или Джокови? Надал има интересно мнение

Рафаел Надал и Новак Джокович са се срещали на корта цели 50 пъти, в които сърбинът има предимство 26:24 победи. В 13 от случаите става въпрос за двубои от Големия шлем (Надал води с 9:4), а в 7 от случаите за финали в Шлема (Надал води с 4:3 победи). Рафа има сериозно съперничество и с Роджър Федерер, срещу когото води с 23:15 победи, макар швейцарецът да е спечелил последните им 5 дуела. Маестрото е рекордьор по титли от Шлема, но срещу него ли му е било най-трудно на Рафа?

Отговорът на испанеца е повече от любопитен.“Много е трудно да отговоря. Това, което Роджър е постигнал говори ясно, че той е най-великият в историята на нашия спорт. Но дали той е най-добрият, срещу когото съм играл?

Вероятно да, но също така съм играл срещу велик Джокович, както и някои други страхотни момчета. Ще бъде много несправедливо ако кажа, че Федерер не е най-силният, срещу когото съм играл, но от техническа гледна точка, когато Джокович беше на върха на формата си трябва да призная, че се изправях срещу непобедим тенисист“. Надал и Джокович ще се срещнат в края на месеца на демонстративен турнир в Абу Даби.

Menu Title