Златен дубъл за Джулия Терзийска

10 Дек., 2017
206 преглеждания

 

Златен дубъл за Джулия Терзийска

Златен дубъл за Джулия Терзийска

Златен дубъл за Джулия Терзийска

Джулия Терзийска спечели титлата и на сингъл на турнира в Хамамет (Тунис) с награден фонд от 15 хиляди долара.Във финалната среща поставената под №8 Терзийска направи обрат и победи с 2:6, 6:4, 6:2 квалификантката Александра Кулик от Русия. Срещата продължи 1 час и 59 минути, а това е първа титла на сингъл на Джулия през годината.В първата част Кулик поведе с 5:1 и спечели с 6:2 за 36 минути.

Втората част започна с размяна на по два пробива. Терзийска стигна до нов брейк и поведе с 5:3. Кулик върна и този пробив, но българката затвори сета с нов брейк за 6:4 за 42 минути игра. В третата решителна част Терзийска поведе с 5:1 и спечели с 6:2 за 41 минути.

За спечелването на титлата Терзийска заработи 12 точки за световната ранглиста.Вчера българката триумфира и с титлата по двойки в Хамамет. Във финалната среща Терзийска и Мари Беноа от Белгия победиха с 6:2, 6:3 Анна-Джулия Ремондина (Италия) и Милана Шпремо (Сърбия). Това е втора титла за Джулия на двойки през годината и десета в кариерата ѝ.

Menu Title