Бивша номер едно пред отказване от тениса

10 Дек., 2017
405 преглеждания

 

Бивша номер едно пред отказване от тениса

Бивша номер едно пред отказване от тениса

Бивша номер едно пред отказване от тениса

Бившата №1 в света Йелена Янкович обяви, че ще пропусне Откритото първенство на Австралия, тъй като има проблеми в гърба. Сръбкинята, която в момента е №159 в ранглистата, оглави класацията през 2008-а година, но в последните години страда от множество травми. Оттеглянето на Янкович от Мелбърн ще сложи край на серията ѝ от 56 последователни участия в основна схема на турнири от Шлема. Лидер по този показател е Франческа Скиавоне – 61.

„Реших да отложа завръщането си на корта, като към момента дори не знам дали изобщо ще продължа да играя. През октомври претърпях операция в Мадрид и в момента се възстановявам. В момента не си поставям конкретни дати, а изчаквам да видя как ще се възстановя и ще мога ли да играя на високо ниво отново“, коментира Янкович. „За мен най-важното е да бъда здрава.

През последните 17 години, в които съм професионална тенисистка, нямах почти никаква почивка. Сега ще се насладя на времето извън корта. Бих искала да продължа кариерата си, но сега е рано да говорим за това“, каза още 32-годишната тенисистка. Аут от Откритото първенство на Австралия е и Светлана Кузнецова.

Menu Title