Джулия Терзийска: След година искам да се готвя за Австралия

11 Дек., 2017
197 преглеждания

 

Джулия Терзийска: След година искам да се готвя за Австралия

Джулия Терзийска: След година искам да се готвя за Австралия

Джулия Терзийска: След година искам да се готвя за Австралия

През изминалата седмица Джулия Терзийска постигна страхотен успех. Българката спечели титлите на сингъл и на двойки на турнира в в Хамамет (Тунис). За сайта на БФТ Терзийска сподели впечатленията си от надпреварата в Тунис, за изминалата година и бъдещите си планове и надежди. – Постигна страхотен успех последната седмица в Тунис.

Как се чувстваш след края на турнира?- Да, спечелих първа титла за тази година. Имах тежък сезон и много се радвам, че поне ще го завърша с по-сладък вкус в устата. Чувствам се добре.

Щастлива, но и изморена. Имам болка в кръста, с която опитвам да се справя преди началото на последния турнир за мен през годината отново тук в Тунис.- Кой беше най-трудният ти мач?- Най-трудно ми беше на четвъртфинала.

Всичко вървеше добре, докато не изгубих два мачбола. След това сервирах за сета, но го загубих. Беше трудно да започна с нови сили третата част. – Във финала на сингъл загуби първия сет.

Притесни ли се от това?- На финала съперничката ми започна невероятно и просто ме размазваше. Аз си помислих първо, че с тази игра нямам много какво да направя. Но веднага след това си казах, че няма как да продължава вечно без грешки и с печеливши удари.

Така започнах бавно да я пречупвам, като не се отказах дори, когато тя беше безгрешна. – Доволна ли си от представянето си през годината?- Тази година беше тежка за мен с контузии и други проблеми. Радвам се, че краят на годината е близо.

– Има ли нещо за което съжаляваш, че не постигна през последните 12 месеца?- За нищо не съжалявам, просто се уча от години като тази. – Къде искаш да бъдеш след една година по това време. Какво мечтаеш да постигнеш?

– Искам да се подготвям за Австралия! Но най-голям приоритет ми е да съм здрава, за да мога да работя за целите си. – Имаш ли време за почивка по празниците, да прекараш повече време със семейството?- Имам време за почивка, но времето със семейството никога не стига поне за мен.

Много съм близка с тях и никога не ми се тръгва от вкъщи. По Коледа ще съм с тях и много се радвам. – Какво си пожелаваш за 2018 година?- Пожелавам си най-вече здраве.

И по-добра година от предишната.

Menu Title