Преяждането по празниците не вреди

27 Дек., 2017
278 преглеждания

 

Преяждането по празниците не вреди

Преяждането по празниците не вреди

Преяждането по празниците не вреди

Преяждането по празниците обикновено ни носи чувства на вина и срам. Тези чувства, освен че са сами по себе си неприятни, могат да предизвикат редица физически симптоми, вариращи от свиване на стомаха на топка до изтощение и депресия. Те стресират и изтощават имунната система.Изследване, публикувано през 2004 г.

от Американското психосоматично дружество, показва, че чувството за страх и вина има негативно отражение върху имунната система и предизвиква различни възпалителни реакции в организма.Солта, мазнините и въглехидратите са стресови редуктори. Те помагат да поддържаме кортизола и адреналина под контрол и да се чувстваме по-отпуснати. Затова няма нищо лошо да слушате тялото си и да му давате толкова храна, колкото се нуждае.

Това, което ядете през 80% от времето при нормалната си диета, каквато и да е тя, е всъщност нещото, което влияе на здравословното ви състояние. Ако се съсредоточите върху здравословна, разнообразна и богата на полезни вещества храна през 80% от времето, ще бъдете здрави.През останалите 20% няма да бъдете перфектни. И в това няма нищо лошо.

100-процентовата перфектност не е задължителното условие, за да изглеждате добре и да сте здрави.Давайки си разрешение да ядете каквото си пожелаете през празниците, ще установите, че сте много по-щастливи, по-малко стресирани, и ще се наслаждавате на празниците повече, в сравнение с пътите, в които сте се ограничавали съзнателно.Има значение това, което ядете през останалото време на годината. Празничните трапези не са проблемът и няма да ви навредят особено.

Източник: Actualno.com

Menu Title