Подобреният сервис дърпа Григор Димитров напред

16 Ян., 2018
391 преглеждания

 

Подобреният сервис дърпа Григор Димитров напред

Подобреният сервис дърпа Григор Димитров напред

Подобреният сервис дърпа Григор Димитров напред

През миналата година Григор Димитров безспорно изигра най-силния сезон в кариерата си. През ноември той спечели титлата на финалния турнир на АТП в Лондон и завърши годината под номер 3 в световната ранглиста. Едно страхотно постижение за играч, който година и половина по-рано се бе сринал до номер 40 в ранглистата и му бе сложен етикета „Пропилян талант, заяви Патрик Муратоглу в рубриката „Треньорът“ на „Евроспорт““На какво обаче се дължи този невероятен прогрес в играта на българина? Ако трябва да се отличи един елемент, то това категорично е сервисът.

През 2017 година Димитров спечели 77,5% от точките при първи начален удар, което е с цели 5,2% повече в сравнение с 2016-а. По този показател сервисът на Григор е също толкова добър, колкото на доказани специалисти в тази област като Томаш Бердих и Фелисиано Лопес“, допълни той. „Какво обаче прави подаването на Димитров толкова ефективно? Скоростта му несъмнено е фундаментален компонент.

Миналата година Димитров постигна средна скорост от 192 км/ч, което е със 7 км/ч повече в сравнение с предишния сезон.Както често се случва, малките промени имат голям ефект. Миналата година българинът спаси 68% от точките за пробив на съперниците, като по този показател се наблюдава ръст от 10% в сравнение със статистиката му от 2016 година. В това отношение резултатът на Григор е по-добър, отколкото на всеки друг.

Включително и на Роджър Федерер“, каза още френският спец.Във втория кръг на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров ще се изправи срещу квалификанта Макензи Макдоналд (САЩ), който заема 186-а позиция в световната ранглиста. Мачът ще се играе утре след 10:00 часа българско време.

Menu Title