Вожняцки влезе в клуба на безсмъртните (снимки)

27 Ян., 2018
319 преглеждания

 

Вожняцки влезе в клуба на безсмъртните (снимки)

Вожняцки влезе в клуба на безсмъртните (снимки)

Вожняцки влезе в клуба на безсмъртните (снимки)

Каролина Вожняцки спечели първата си титла от Големия шлем. Датчанката триумфира на Australian Open, където на финала победи Симона Халеп със 7:6 (2), 3:6, 6:4. Двете направиха фантастичен двубой на „Род Лейвър Арина“, който продължи 2 часа и 50 минути и приключи след непредизвикана грешка от ракетата на Халеп. Благодарение на успеха датчанката ще оглави ранглистата, като ще свали от върха именно Халеп.

За румънката това беше трети загубен финал в турнирите от Шлема. Вожняцки започна фантастично срещата и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма. При 5:3 датчанката сервира за сета, но загуби подаването си. В последствие се стигна до тайбрек, където блондинката от Дания се наложи със 7:2 точки.

През втория сет Халеп поиска медицински таймаут и видимо имаше проблеми. Вожняцки обаче тотално загуби ритъм и вместо да довърши започнатото, допусна да загуби сета с 3:6 и да вкара срещата в решаваща част. В нея двете направиха общо 7 пробива, а след невероятна точка Вожняцки стигна до мачбол, който реализира с помощта на Халеп. ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА НА AUSTRALIAN OPEN„Не ми е лесно да говоря при тези обстоятелства“, сподели след последната точка финалистката Халеп.

„Преди всичко поздравявам Каролина и нейния екип за всичко, което свършиха през годините. Последните две седмици бяха невероятни за мен, успях да се справя с контузия в глезена и достигнах до финала. Разочарована съм, че загубих, но вярвам, че имам още време да сбъдна мечтата си и да спечеля титла от Шлема. Благодаря на всеки един от моя екип за невероятната работа, която вършим всеки ден.

Вярвахме, че ще се получи от третия път, но ще трябва да почакаме още“, каза още Халеп, която има и два загубени финала на „Ролан Гарос“. „Толкова дълго съм мечтала затова, трудно ми е да говоря в момента“, бяха първите думи на новата шампионка. „Бяха две невероятно вълнуващи седмици, благодаря ви. Искам да поздравя Симона и да ѝ каза: съжалявам.

Мога да си представя какво изпитва в момента. Сигурна съм, че ще има още много възможности да спечели своята титла от Шлема. Специални благодарности за моя баща и моя годеник, както и на всички, които са в моя екип“, добави Вожняцки.

Menu Title