23 аса изстреляха Мюлер на четвъртфиналите

8 Февр., 2018
275 преглеждания

 

23 аса изстреляха Мюлер на четвъртфиналите

23 аса изстреляха Мюлер на четвъртфиналите

23 аса изстреляха Мюлер на четвъртфиналите

Поставеният под №3 в основната схема Жил Мюлер се класира за четвъртфиналите на DIEMA XTRA Sofia Open. Левичарят от Люксембург записа трудна победа с 2:1 сета над Андреас Сепи (Италия), в отделните части 4:6, 7:6 (5), 7:6 (2). Двамата изиграха страхотен двубой, който продължи повече от два часа и половина. Сепи има за какво да съжалява, тъй като водеше със сет и пробив във втория, но не успя да задържи аванса си и в крайна сметка допусна опонентът му да направи обрат.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУКСепи поведе с 40:0 при сервис на съперника в откриващия гейм, но левичарят от Великото херцогство успя да изравни. Все пак италианецът успя да пробие. Това му беше достатъчно да спечели сета.По абсолютно същия сценарий тенисистът от Болцано стартира и втората част с брейк на 15.

От този момент Мюлер вдигна нивото на играта си. Той върна пробива за 1:1. В осмия гейм люксембургецът имаше четири точки за нов брейк, но Сепи ги спаси до една. В крайна сметка се стигна до тайбрек.

В него левичарят поведе с 6:3 точки и изравни частите при втората си възможност.Във финалния сет двамата сервираха на изключително ниво и бързо печелеха подаванията си. Логично се стигна до нов тайбрек, в който Мюлер се наложи със 7:2 точки. Мюлер приключи двубоя с 23 аса и за трети пореден път е четвъртфиналист в София.

В спор за място на полуфиналите левичарят ще се изправи срещу Мариус Копил (Румъния) или Блаж Кавчич (Словения). В друг двубой германския левичар Максимилиан Мартерер отстрани №7 в схемата Жоао Соуса от Португалия със 7:5, 7:6(6). Следващият съперник на немеца е босненецът Мирза Башич, който започна надпреварата от квалификациите.

Menu Title