Напусна ни Иван Златарев – журналистът, който обожаваше плуването

25 май, 2018
175 преглеждания

 

Напусна ни Иван Златарев – журналистът, който обожаваше плуването

Напусна ни Иван Златарев – журналистът, който обожаваше плуването

Напусна ни Иван Златарев – журналистът, който обожаваше плуването

Навръх 24 май ни напусна Иван Златарев – спортният журналист, един от специалистите по “сините“ спортове, излязъл от плувните среди. Беше само на 58 години.Златарчето беше едно от най-качествените пера в занаята, човек с огромни знания, отличен стил, запазил традициите на най-доброто в спортната журналистика и българския език.Син е на Васил Златарев – един от титаните на плувната треньорска мисъл, бивш наставник на представителния отбор, шеф на плувните съдии, почетен председател на Асоциацията на българските плувци.

Иван Златарев е роден на 19 март 1960 г. в София. Завършва Висшия институт по физкултура (сега Национална спортна академия „Васил Левски“) със специалност плуване и треньор по плувни спортове. Работил като треньор по плуване в спортен клуб „Левски“ и като преподавател в СУ „Климент Охридски“.

Журналистическата си кариера започва в списание „Треньорска мисъл“. След това оставя трайна следа във вестниците „Народен спорт“, „7 дни спорт“, „Планета спорт“, „Дума“, „Земя“ и др.. От 2008 г. е във вестник „Монитор“, където работи точно 10 години.

Автор на хиляди статии, очерци, коментари, репортажи. Отразявал е световни първенства и зимни олимпийски игри. Притежаваше изключителни познания в областта на спортовете плуване, лека атлетика, биатлон, Формула 1, футбол, ски. И остави във всеки от тях многобройни приятели.

В работата си ползваше немски, английски, руски и френски езици.Женен, има дъщеря, завършила висшето си образование в Германия.Поклонението е на 28 май (понеделник) от 11:30 ч. в църквата „Света София“ в София.

Tennis24.bg изказва дълбоките си и искрени съболезнования на близките на Иван Златарев!Почивай в мир, приятелю!

Menu Title