Двоен успех за Симона Халеп

7 юни, 2018
287 преглеждания

 

Двоен успех за Симона Халеп

Двоен успех за Симона Халеп

Двоен успех за Симона Халеп

Водачката в схемата Симона Халеп е първата, която си осигури място на финала на „Ролан Гарос“. В изключителен мач, румънката победи с 6:1, 6:4 шампионката от 2016-а година Гарбине Мугуруса. Успехът на Халеп не само ѝ осигури място в двубоя за трофея, но ѝ гарантира оставането на върха на ранглистата, което можеше да отстъпи именно на испанката. В първия сет интрига нямаше и Халеп убедително се наложи с 6:1.

През втората част обаче двете предложиха страхотна битка. Мугуруса се съвзе от ранния шок и успя да поведе с пробив, който Халеп върна в осмия гейм, изравнявайки за 4:4. Последва маратонски близо 15-минутен гейм, в който световната №1 се наложи и поведе с 5:4, след което с нов брейк си гарантира успеха. „Знаех, е трябва да играя агресивно и бързо.

Ударите ми бяха тежки. Бях уверена, че мога да играя така през цялото време. Вярвах, че след първия сет имам играта да спечеля този мач. Не се предадох, борих се за всяка една точка и успях да победя.

Още един финал в турнир от Шлема – това е великолепна възможност пред мен. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си и дано този път се получи“, коментира Халеп. Втората финалистка в турнира ще бъде американка – Мадисън Кийс или Слоун Стивънс, които ще играят в повторение на финала от US Open миналата година.

Menu Title