Застрахователно дружество Евроинс АД чества 20 години

8 юни, 2018
321 преглеждания

 

Застрахователно дружество Евроинс АД чества 20 години

Застрахователно дружество Евроинс АД чества 20 години

Застрахователно дружество Евроинс АД чества 20 години

Под мотото „20 години заедно“, „ЗД Евроинс“ АД отпразнува 20 години активно присъствие на българския застрахователен пазар. Събитието бе уважено от много гости, сред които представители на бизнеса, застрахователни брокери, клиенти, партньори, служители и гости от чужбина.Събитието бе открито с поздравително слово от г-н Асен Христов, Председател на надзорният съвет на „Еврохолд България“. След него поздравления отправиха първият изпълнителен директор на „ЗД Евроинс” АД – г-жа Виолета Даракова, изпълнителния директор и член на Управителния съвет на компанията – г-жа Йоанна Цонева и г-н Гай Хъдсън от JLT Reinsurance Brokers, Великобритания.

От името на Асоциацията на българските застрахователи поздравителен адрес към домакините отправи г-жа Нина Колчакова.„Застрахователно дружество Евроинс“ АД е шестата по големина застрахователна компания на българския пазар. Тя е част от „Евроинс Иншурънс Груп” АД – една от най-големите независими застрахователни групи оперираща в Централна и Източна Европа. Групата има над 2 млн.

клиенти, 2 100 служители и годишни приходи над 400 млн.евро. Марката „Евроинс” е представена в седем европейски държави – България, Румъния, Р.Македония, Гърция, Италия, Испания, Полша, Русия и Украйна.

Търговският модел на ”ЗД Евроинс” АД е насочен към предлагане на пакетни застрахователни продукти, покриващи широк спектър от рискове и осигуряващи комплексно застрахователно обслужване на клиентите. Портфейлът на компанията обхваща над 63 броя застрахователни продукти, които покриват 18 вида застраховки. „ЗД Евроинс“ АД е първата компания в България предлагаща кибер застраховка от 2014г.Корпоративната социална отговорност на „ЗД Евроинс“ АД, която е част от бизнес стратегията на компанията, обхваща политики спрямо околната среда, спорта, образованието и изкуството на регионално, и национално ниво.

През изминалите двадесет години „ЗД Евроинс“ АД печели редица награди като едни от най- значимите са както следва :• Награда за „Най-динамично развиващо се застрахователно дружество“ за 2017г в конкурса „Най-добър застраховател на годината“ организиран от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” , Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.• Награда в конкурса „Застрахователи на обществото 2017г“, организиран от Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери, с каузата си за осигуряване на средства за летен рехабилитационен, морски лагер за сирачета с тежки физически увреждания от Център за настаняване от семеен тип, гр.Велико Търново.

• Награда за „Най-динамично развиващо се застрахователно дружество“ за 2013г в конкурса „Най-добър застраховател на годината“ организиран от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.• Награда за „Дружество с най-добро корпоративно управление“ от Асоциацията на инвеститорите през 2007г.• „Застраховател на годината“ на традиционна церемония „Автомобил на годината“ през 2008г.

За „ЗД Евроинс“ АД и „Евроинс Иншурънс Груп“ АД„Застрахователно дружество Евроинс“ АД е част от „Евроинс Иншурънс Груп“, една от най-големите независими застрахователни групи в Централна и Югоизточна Европа. Компанията оперира в седем държави в региона, Русия и Украйна. Има над 8% пазарен дял в България, Румъния и Македония и над 2100 служители.www.

euroins.bg www.eig.bg

Menu Title