Рафаел Надал остава на трона на Ролан Гарос

10 юни, 2018
423 преглеждания

 

Рафаел Надал остава на трона на Ролан Гарос

Рафаел Надал остава на трона на Ролан Гарос

Рафаел Надал остава на трона на Ролан Гарос

Рафаел Надал е новият-стар шампион на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“. На финала испанецът надви с 3:0 сета Доминик Тийм, в отделните части 6:4, 6:3, 6:2 и спечели „купата на Мускетарите“ за рекорден 11-и път. По пътя към трофея Надал загуби едва 1 сет – на четвъртфиналите срещу Диего Шварцман. Успехът гарантира на Матадора и запазването на първото място в световната ранглиста.

Рафа вече има общо 17 титли от Големия шлем, като по този показател изостава единствено от Роджър Федерер (20). Доминик Тийм, който за първи път в кариерата си игра финал на турнир от Големия шлем, ще се изкачи с една позиция в ранглистата и от понеделник ще бъде №7. В първия сет Тийм стоеше изключително равностойно, но допусна срив в най-важния момент, когато сервира при 4:5, като загуби подаването си на 0. Измъкнал първия сет в края, Надал повече не погледна назад и „натисна газта“, давайки на опонента си общо 5 гейма в последните два сета.

„Много съм щастлив, изиграх страхотен мач срещу първокласен опонент. Доминик направи 2 невероятни седмици. Той е отлично момче и мой приятел. Сигурен съм, че един ден ще спечели титлата тук“, бяха първите думи на Рафа след поредния му триумф.

„Мисля, че днес изиграх най-добрия си мач в турнира. Знаех, че ме очаква труден двубой и бях подготвен за него. Имах малък проблем в третия сет, получих схващания, но преминах и през това. Трудно ми е да опиша как се чувствам в момента, много съм щастлив“.

Menu Title