Тони Надал: Бяхме на косъм от трагедия

12 юни, 2018
315 преглеждания

 

Тони Надал: Бяхме на косъм от трагедия

Тони Надал: Бяхме на косъм от трагедия

Тони Надал: Бяхме на косъм от трагедия

Чичото на Рафаел Надал и негов бивш треньор – Тони Надал, сподели в интервю за „Експрес“, че всички в лагера на Матадора са били ужасени от контузията му в средата на третия сет. Припомняме, че Рафа беше само на няколко гейма от 11-ата си титла от „Ролан Гарос“, когато получи схващане на пръстите на лявата ръка. „Щеше да бъде истинска трагедия, ако Надал беше загубил по такъв начин“, коментира чичо Тони. „В един момент Рафа погледна към нас и ни каза, че не може да си стисне ръката.

Той предполагаше, че превръзката на ръката му е била твърде стегната и не е позволявала на кръста да се движи нормално. Ако загуби титлата, когато си бил толкова близо до нея, щеше да бъде ужасяващо усещане“, каза още бившият наставник на Матадора. Самият Рафа Надал пък призна, че е бил „много уплашен“ от ситуацията, но в последствие е усетил, че може да довърши двубоя и се е успокоил. Тони Надал коментира и предстоящия Уимбълдън, който започва след по-малко от 3 седмици.

„За нас винаги е бил труден този турнир. Но аз вярвам, че ако е добре (Рафаел Надал) ще има своите шансове. Със сигурност няма да му бъде лесно, но той може да го направи“.

Menu Title