Федерер отказа участие в Мадрид

2 май, 2016
422 преглеждания

 

Федерер отказа участие в Мадрид

Федерер отказа участие в Мадрид

Федерер отказа участие в Мадрид

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в МадридТретият в света и схемата на турнира Мутуа Мадрид Опен (5.719.660 евро) Роджър Федерер обяви, че се отказва от участие заради болки в гърба.

Швейцарецът отмени вчера пресконференцията си и поясни, че искал да изчака до последно дали няма да може да играе.„Съжалявам много, че идвам и си отивам, надявам се да ме разберете. Тренирах 2 часа в събота, после още 1, и днес, но не се чувствам добре. Много съм разочарован, но трябва да спра, промених си дори системата тренировки в Швейцария.

На вчерашната тренировка вече разбрах, че няма да се оправя за мача в сряда, поне знам какъв е проблемът”, каза 3-кратният победител в Мадрид. Той иска да играе Ролан Гарос. „Тренирах в Монако 10 дни преди турнира с много занимания на клей, 3 мача играх, бях подготвен, имам опит на големи състезания. Разбира се, целта е да съм на 100 % за Ролан Гарос, ако не – Уимбълдън.

Трябва да мисля за физическото си състояние, имаше доста отказвания този сезон, но ако не си готов за мача, не играеш… Исках да изчакам да видя как ще реагира тялото, да избегна операция, надявам се, все пак не е коляно. На Ролан Гарос ще се очаква по-малко от мен, ще опитам подготовката да е добра и ще решим, в зависимост как съм.” По непотвърдена информация мястото на ФедЕкспрес ще заеме 53-ия в света „лъки лузер” Марсел Гранойерс (Исп), който водеше схемата на квалификациите, загуби от Радек Степанек и за капак скача направо във втори кръг.

Menu Title