Бекер поиска политически имунитет след фалита си

16 юни, 2018
216 преглеждания

 

Бекер поиска политически имунитет след фалита си

Бекер поиска политически имунитет след фалита си

Бекер поиска политически имунитет след фалита си

Борис Бекер поиска дипломатически имунитет, за да избегне съдебни обвинения. Легендарният тенисист, който обяви фалит през лятото на 2017 г., посочва ролята си като спортен аташе на Централноафриканска република. В четвъртък адвокатите на 50-годишния германец подадоха иск във Върховния съд на Великобритания, съобщи bTV.

Носителят на шест титли от Големия шлем беше назначен за аташе на африканската страна по спортните, културните и хуманитарните въпроси в Европейския съюз през април тази година. Позицията му е обхваната от Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г. Според нея германецът не може да бъде обект на каквито и да било съдебни производства без съгласието на външния министър Борис Джонсън и неговия колега в Банги, обясниха адвокатите му.Заявлението за обявяване в несъстоятелност на Бекер беше направено от частните банкери Arbuthnot Latham & Co за дългове на германеца, датиращи от 2015 г.

Според Би Би Си бившият №1 в тениса е преследван за „допълнителни активи“.“Решението за стартиране на процедура по несъстоятелност срещу мен беше несправедливо и неоправдано. Анонимни банкери и бюрократи ме накараха да направя напълно ненужно обявяване на несъстоятелност, което ми причини купища щети както от търговска, така и от професионална гледна точка – на мен и на моите близки“, каза Бекер.“Вече предявих искане за дипломатически имунитет, което всъщност съм задължен да направя, за да сложа край на този фарс и да започна да възстановявам живота си“, допълни той.

Menu Title